Till Martina -Broccolipaj
Broccolipaj, stor form.
Mitten av ugnen, 200 grader, 45 min.
PAJDEG:
3 dl vetemjöl (eller så tar man hälften vete, hälften graham/råg)
125 g smör
ca 3 msk vatten (eller tills slät deg)
FYLLNING:
broccoli, så det täcker botten (jag använder fryst)
majs efter behag (på burk elr fryst)
4 dl mjölk
4 ägg
riven ost
salt/peppar/chilipulver
------
Mixa kylskåpskallt smör som du skurit i kuber med mjölet. Häll sedan i vattnet o mixa.
Tryck ut degen i en ugnsform och häll sen i broccoli så det täcker botten och strö sedan majs över. Häll kryddorna över broccolin o majsen -snåla inte med kryddningen ;-)
Vispa ihop ägg o mjölk o häll det i formen. Häll lite riven ost överst!
In i mitten av ugnen i ca 45 min (eller tills äggstanningen stelnat o pajen fått fin färg) i 200 grader.
=)
Mitten av ugnen, 200 grader, 45 min.
PAJDEG:
3 dl vetemjöl (eller så tar man hälften vete, hälften graham/råg)
125 g smör
ca 3 msk vatten (eller tills slät deg)
FYLLNING:
broccoli, så det täcker botten (jag använder fryst)
majs efter behag (på burk elr fryst)
4 dl mjölk
4 ägg
riven ost
salt/peppar/chilipulver
------
Mixa kylskåpskallt smör som du skurit i kuber med mjölet. Häll sedan i vattnet o mixa.
Tryck ut degen i en ugnsform och häll sen i broccoli så det täcker botten och strö sedan majs över. Häll kryddorna över broccolin o majsen -snåla inte med kryddningen ;-)
Vispa ihop ägg o mjölk o häll det i formen. Häll lite riven ost överst!
In i mitten av ugnen i ca 45 min (eller tills äggstanningen stelnat o pajen fått fin färg) i 200 grader.
=)
Kommentarer
Trackback