Matpajsdeg Utan Smör!
Jag har provat två olika sorters degar och jag föredrog den med olja i. Den var lättare att arbeta med o trycka ut i formen, men smaken på dom båda var lika bra! Degen med mjölk blev lite brödaktig o väldigt svår att skära i.
------------
4 dl mjöl
1 dl olja (oliv, raps eller vad man nu har)
1 ägg
-Blanda ihop
------------
4 dl mjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
-Blanda ihop o tryck ut så degen blir tunn, den jäser en del i ugnen sen =) Denna ska förgräddas några minuter innan man lägger i fyllningen =)
------------
------------
4 dl mjöl
1 dl olja (oliv, raps eller vad man nu har)
1 ägg
-Blanda ihop
------------
4 dl mjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
-Blanda ihop o tryck ut så degen blir tunn, den jäser en del i ugnen sen =) Denna ska förgräddas några minuter innan man lägger i fyllningen =)
------------
Kommentarer
Trackback