Tidig morgon

Julia vaknade kvart över fem idag... Hon satt upp i sängen o. pratade så glatt med sin kompis "kaninen" xD Morgonpigga monster... xD Jag gick upp o. lät David sova vidare, han skulle ju upp halv 7 för att åka till skolan.
Så för att inte störa honom (Julia "sjunger" väldigt mkt jämt o. tjoar & håller på) så gick vi ut med vagnen. Jag tog min vanliga runda, men den kortare varianten så vi var ute i "bara" 40 minuter. Svettigt...! Trots at klockan bara var 6 på morgonen, så var det jättevarmt! Jag gick ju så fort jag kunde (nästan iaf) så det hänger nog ihop med värmen, men det var väldigt varmt ute! Skönt, trots allt :-)

När jag kom hem fick jag väcka David, som "oväntat" nog försov sig nu när jag inte var hemma o. kunde hålla koll på han xD Han gjorde sig klar o. stack till skolan. Jag grejjade lite i köket, åt frukost -Bran flakes o. smörgås och sedan tog jag o. Julia ett bad. Vi badade i 40 minuter...! Guu, vad trött jag blev så efter badet la vi oss i min säng o. sov båda två i 1.5 timme... Mmmm :-) Så nu är klockan snart tio och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på... Disken står som vanligt o. väntar... Men det kan den fortsätta med iaf ett tag till...

Pust

Äntligen var det gjort, jäkla jogging ;-)
Malin balla ur, så jag o. Annah sprang istället xD Hehe, stackars Malin... Hon kämpar med sina uppsättningar o. frisyrer.. Tror det kommer gå galant för henne på provet! Hon har ju klarat två delar av två hittils. En sista del kvar den 4 maj *håller tummarna*

Ska hoppa in i duschen snart o. sen kommer jag stensomna!

Buuu...

Sitter o. väntar på att det ska bli dags att springa... xD
Så fort Malin ringer så........ :-D
Ååååh, jag som är så slööö.....!

Solsken

Jag har precis kommit hem från en långpromenad med barnvagnen på ca 50 minuter! Japp, det blev en promenad :) Det trodde jag inte om mig själv igår...  "Min" runda är ju bara upp- och nerförsbackar, nästan inget rakt alls och dte är jättejobbigt speciellt när man har barnvagnen med sig! Men nu är jag hemma igen o. sitter o. äter frukost... :-)
Kellogs All Bran m. mjölk
lingongrova (bröd) med lättmjukost o. paprika
äpple

Gott...!

Ska springa ikväll, men det blir nog ganska sent... Så solen hinner gå ner lite annars kommer jag dö i värmen!

Dag X?

Haha, har tappat räkningen på hur länge jag har hållt på xD Men jag kommer ihåg datumet då jag började så jag kommer ha koll månadsvis istället -huvudsaken :-) Dryga två veckor kvar till mätning o. vägning så jag ska kämpa på nu lite i slutet...! Ingen träning idag, men ska jogga imorn.. O. helst promenera också, men det får vi se om jag hinner med.. Får ta en lång, snabb o. svettig promenad med vagnen annars :-) Vill ju se bättre resultat denna gången än förra :-D Hade vart så kul att mäta under 100 cm nu..!

Auberginecannelloni

Ca 4 portioner
Ugn 200 grader

2 auberginer (ca 600 g)
3-4 tomater
100 g mager ost
olivolja
salt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja


Skölj och skär auberginerna i tunna skivor på längden. Skölj och hacka tomaterna. Hyvla osten i skivor.
Sätt på ugnen (200 grader). Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek auberginskivorna vackert bruna i omgångar.
Bred ut auberginskivorna. Salta och peppra lite på dem och rulla ihop dom, lägg dom med skarven nedåt på ett ugnssäkert fat. Fördela tomathack och ostskivor ovanpå och sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå cirka 20 min. Pressa ner vitlöken i oljan och droppa den över.

None

Bönbiffar

ca 2 portioner

3 dl bönor
(vita- eller svarta bönor, kidneybönor, kikärtor elr sojabönor)
3 kokta potatisar
1 gul lök
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 krm salt
½ tsk mejram/oregano

Det är lättast att mixa med mixer elr matberedare, men man kan även mosa själv (om man har tålamod, vilket jag inte har alls) Blanda ihop allting, efter att du mixat bönorna. Sedan formar man dom som pannbiffar och steker i olja i en stekpanna. Servera dom tillsammans med hamburgerbröd, blandad sallad o. en lightdressing/sås. Såå Gott...!
Jag ska tillägga att själv föredrar jag att göra bönbiffar på kikärtor = godast :-)

Lite ändringar :-)

Jag har kännt nu i ett par veckor att jag klarar av att äta bra o. röra på mig utan att skriva upp det här. Alltså, jag skulle gjort det även om jag inte bloggade och det var mitt mål, att få in det sunda som en del av vardagen och nu har jag fått det! :-D
Jag ska absolut inte sluta blogga, det ska jag fortsätta med fram tills jag nåt mitt mål -67 kg o. 88 cm i midjan! Men jag kommer inte skriva matddagbok på samma sätt, åtminstonde inte på ett tag. Jag ska istället göra bloggen lite intressantare nu ;-) Tipsa pm böcker jag läst/läser, skriva upp recept på roliga o. nyttiga rätter jag ätit/lagat och skriva lite allmänt om mina dagar istället för att lista upp den som jag tidigare gjort.

Idag till exempel tog jag en promenad på morgonen, innan frukost. Jag gick i ca 50 minuter idag och det kändes jätteskönt! Det kommer en brant uppförsbacke nästan direkt på min "länga" och där brukar jag bli jättetrött, men inte idag! :-D Jag swischade upp för backen och hann inte bli trött alls (nästan) :-) Jag var ute tidigt idag, halv 6 på morgonen, och det var ljummet ute faktiskt och massa fågelkvitter så det vart riktigt mysigt idag.
När jag kom hem åt jag min vanliga frukost -flingor o. smörgås & ett päron idag också faktiskt! Sedan la jag mig i solstolen på balkonen med duntäcket och SOMNADE! Sov från ca 7:00 till 09:30...! Skönt...!

Klockan tolv åkte vi till dingleskolan och tittade på kossorna som släpptes ut på sommarbete, vårkänslor...! "Maao", Maoo", sa Julia när hon såg kossorna :-)

Sen sprang jag 2.5 km ihop med David idag :-D Han var verkligen till hjälp, då han har längre ben o. springer lite snabbare än jag så idag sprang jag på 15 minuter o. 10 sekunder...! Wiie, snabbare än någonsin! Men så höll jag ju på att dö också ;-) Flera gånger, haha! Men det var jättekul att klara det på ca 15 minuter! Det var mitt första mål med springningen. Nu är nästa mål 12 minuter xD Sedan ska jag ge mig på 4.3 km-längan...

Om lite drygt två veckor är det vägning och mätning för andra ggn... Ska bli så spännande! Det känns lite sådär med vikten, men med magen känns det som att den krympt en del *hoppas* O det är ju huvudsaken :-) Herregud, det kommer kännas sååå roligt att komma under 100 cm i midja.. Tänk när måttbandet mäter 99 cm...... Längtar!!!

Föresten, om det är någon som sitter inne med förslag på hur bloggen kan bli lite roligare o. intressantare att läsa så skriv gärna det i kommentarerna...! Vad som helst, alla förslag är välkomna...! :-D
Nu ska jag ner i tvättstugan xD

Kärlek.... <3


Blir alldeles kär när jag ser detta :)
Tycker så mkt om dom båda två...!

image14

Pappan är ute och går med sin lilla tös :)

Dag 42

Dagen idag är ännu inte slut och jag har en joggingtur kvar, samt ett kvällsmål kvar... Men jag har inte tid att skriva senare så jag får skriva i förtid ist nu...! xD
Jag har städat hela dagen och nu när mina föräldrar har Julia ska jag städa änu mera tills David okmmer hem, då blir han glad...! :D Ska inte bara städa "STÄDA", utan verkligen städa på riktigt! Ska damma, göra rent handfat, badkar å sånna saker, dammsuga o. på riktigt plocka undan ordentligt.. Inte bara slänga in saker i lådor o. garderober, utan lägga undan ordentligt så det blir ordning :) *duktiga jag, haha*
Å sen ska jag fjäska med nån kompis med bil (linn, hehehehehehe) så får denne ta mig till torp så ska jag handla god mat å laga den till David (kankse iaf, får se om jag hinner) Men det hade vart mysigt, för Julia sover ju borta inatt, så när David kommer hem vill jag överraska med god mat, vin/champagne (får se vad vi har i skafferiet) o. helt jättestädad lägenhet :) Men som sagt, vi får se för jag ska ju hinna springa lite med...! Kan ju springa först och komma hem  & laga mat.. Kvällen är ju ung ;-) HAHA!

Kolla in middagen jag käka... *skakar på huvudet* Ja, det finns ju nyttigare mat i detta avlånga land, men vad hjälper det när både plånbok o. kylskåp är tomt?! Jag har planerat noll idag och jag höll dessutom skurtrasan i högsta hugg och tänkte inte alls på att tiden flög iväg (låter nästan som att jag tycker det är roligt att städa.....) Men men, jag resonerade som så, att fiskpinnar me makaroner är bättre än ingen mat alls...! Jag skulle i och för sig kunna äta råa kikärtor direkt ur burken för det har jag, men urk... Jag föredrog då fishsticks... xD
Har ett stackars litet knäckebröd kvar som ska ätas innan springning... Det kommer verkligen bli skönt att få handla lite te helgen o. fylla på skafferiet igen!

08:00 -frukost
1 tallrik all bran m. mjölk
2 knäckebröd m. mjukost

12:00 -lunch
tonfisksallad + bröd

17:30 -middag
200 gr fiskpinnar
ca 3dl snabbmakaroner
4 dl mjölk

20:00 -kvällmål
1 knäckebröd med mjukost

21:00
jogging 2.5 km

(Senare, mer mat? Återkommer imorn om det...!)


Dag 41

07:30
promenad, ca 50 min

08:30 -frukost
1 tallrik all bran m. mjölk
2 knäckebröd m. mjukost

13:00 -lunch
tonfisksallad med ägg, pasta o annat gott
bröd
vatten

16:00
1 glas juice

17:00 -middag
spaghetti o. köttfärssås
vatten



Första morgonpromenaden på länge, men idag kändes det inte alls så tråkigt att gå som det annars gjort. Det flöt på och jag gick längre än jag brukar. Skönt... :) Berodde nog på att jag inte varit ute på länge nu, det blir ju lätt långtråkigt annars att gå samma sträcka så ofta.

Här är lite bilder från när vi var ute vid Nävekärr....!

image11

Stigen och "skogen" vi gick igenom


image12

Stranden där vi fikade (lunchade)


image13

På hemvägen fick vår lilla jordgubbe springa fritt ett tag :)

Heeej....!

Bloggen har varit ganksa tråkig nu ett tag känner jag. Har egentligen inte haft ork att skriva nåt, men ju ändå vart tvungen att uppdatera hur jag ätit o. motionerat... Så jag får ursäkta att det blivit korta o. tråkiga inlägg, utan tilläggskommentarer, bilder o annat sånt "kul" :-D Ska försöka skärpa mig....!!!

Det går sakta, men det går framåt... Jag kan ju tyvärr inte satsa 110% varje dag eftersom jag går ensam hemma med Julia på vardagarna. Och jag vill ju hinna med att tvätta, städa, laga mat... sånna saker med... :-) Speciellt sånna här dagar när hon hatar allt o. alla o. gnäller för allt o. inget, så är det svårt att hinna med allt, speciellt saker som går utöver vardagssysslorna... :-/ Även om motionen/träningen påverkas mest så kan jag ju ändå välja vad jag stoppar i munnen... Det som är svårt är att komma ihåg att äta. Jag äter alla stora mål (frukost, lunch, middag) men glömmer elr har inte tid att äta mellanmål. Det är väldigt dumt eftersom det är dom små målen som kan göra störst skillnad...! Det hänger även ihop med att det är slutet på månaden = lite pengar, lite mat. Så fort lönen kommer ska vi handla hem mer saker, så finns det ju mer att välja på. Idag finns det i stort sett bara kikärtor, linser o. en mjölk hemma xD Inte så kul att stoppa i sig till mellanmål ;-)

Igår var vi ute vid lysekil på Nävekärr -ett naturresrvat. Vi gick först igenom en trädskog och där fanns massa vitsippor o. blåsippor. Sen gick man igenom en äng (kor brukar gå där på sommarbete) där växte gullvivor :) och Julia sprang runt på ängen o. lekte med pinnar, plockade gräs o. förstörde en blåsippa (!)
När vi gått igenom ängen, kom man fram till en sandstrand och havet :-D Där bredde vi ut oss på en filt och åt lunch :-)
Vi hade lånat mina föräldrars bärstol, så Julia satt i ryggsäcken på Davids rygg :)

Idag ska Julia sova hos mina föräldrar. Dom kommer och hämtar henne om ca en timme. Ska bli skönt faktiskt att bli fri från denna lilla gnällspik, haha! Hon tar livet av mig.... xD

När Julia lämnat bygganden ska jag storstäda bannemej hela lägenheten i varje vrå! Sedan kommer David hem och då ska jag springa ihop med Malin.

-Så ser min dag ut idag ja-

Dag 40

09:30 -frukost
två mackor (hembakat, utan nåt på)
lättyoghurt med linfrö + havregryn

12:30 -lunch
nån konstig sallad mamma gjort med ananas, majs, tonfisk, svamp o. bönor..
2 fiskpinnar
2 smörgåsar med mjukost o. gurka
2 glas saft

16:00 -middag
pannbiff med potatis
majs
2 glas mjölk

19:00
sprang i skogen, 20 min

21:00 -kvällsmål
1 stort glas björnbärssmoothie
1 pannkaka

Dag 39

Har ont i huvudet som *piiiip*, så jag orkar inte skriva mer.. Ska se på "Ungra mödrar" på femman nu.. Go natt..

08:00 -frukost
En tallrik havregrynsgröt med mjölk

11:30 -lunch
grekisk sallad
bröd
2 glas saft (light)

15:00 -middag
linssoppa med pasta o. grönsaker
1 smörgås med ost
1 glas saft

17:30
jogging 2.5 km

19:00 -kvällsmål
grekisk sallad

Dag 38

Jobbade sista dagen idag, iaf för den här ggn :) Ska bli skönt med lite ledigt... Imorgon är det dags för jogging igen xD Haha!

Det blev lite hackigt idag med maten, men man kan inte göra allt perfekt varje dag ;-) Hehe, får skylla på att jag skulle till jobbet...! Nu ska jag sova, är jättetrött...!
ps. Julia fick en bobby-car av sin farmor o. farfar o. faster! Hon leker med den hela tiden :) Kul..! (födelsedagspresent)

08:00 -frukost

2 smörgåsar (kalkon, isberg)
1 glas vatten

09:30
promenad med vagnen, 45 min

12:00 -lunch
rödspätta
kokt potatis
2 glas light saft

14:00 -mellanmål
grekisk sallad m. bröd
cola light

16:45
cyklade till jobbet

19:00 -kvällsmål
råggröt med russin o. mjölk

22:00
cyklade hem från jobbet


GOD NATT!

Dag 37

11:30 -Frukost/lunch (tog låång sovmorgon idag, skönt)
smörgåsar med sallat, mjukost o skinka
vatten

13:30
cyklade till jobbet

15:00 -middag
lasagne på linser
isbergssallad
2 glas vatten

17:30
promenad, 45 minuter

18:30 -kvällsmål
2 smörgåsar med kalkon
2 glas vatten

20:30
cyklade hem från jobbet

21:00 -ett knäckebröd m. mjukost

Hämtade cykeln hos mina föräldrar idag, så idag blev det till att cykla till jobbet :) Ska jobba imorn igen så då blir det cykel igen. SEN är jag ledig ett tag, men då ska jag försöka mig ut o. gå lite o. joggingen får man inte heller glömma! Har motionerat så länge nu så det känns så självklart att komma ut o. röra på sig nu! Skönt att det blivit så :) Ska gå o. ta mitt knäckebröd o. se lite på tv... Sen ska jag sova!

Dag 36

Har jobbat idag, halv fyra till halv nio... Så det var bara att byta om till träningskläder när jag kom hem :) Gick bra att springa, spurtade inte idag utan höll ett lugnt temppo. Skönt att knappt vara anfådd när man kommer fram faktiskt :) Imorgon ska jag jobba igen, och söndag oxå... Men imorn gör inget, för då ska jag ändå inte springa..

09:00 -frukost

2 smörgåsar (hembakat) med mjukost o. kalkon
En tallrik musli m. mjölk
1 glas mjölk

13:00 -lunch
lasagne gjord på linsgryta (istället för köttfärs)
riven morot
1 glas vatten

15:00 -mellanmål
1 knäckebröd m. ost
1 glas vatten

17:00 -middag
Som lunch

19:30 -kvällsmål
1 dubbelsmörgås med. mjukost, sallat o. kalkon
1 glas vatten

21:00
sprang 2.5 km

Dag 35

08:00 -frukost
2 knäckebröd med mjukost
1 ägg
1 glas vatten
Nåt mer, men jag kommer inte ihåg xD

09:00
promenad med vagnen, 30 minuter
(Det blåste som TUSAN!)

11:00 -mellanmål
1 knäckebröd med mjukost o. gurka
1 glas vatten

12:00 -lunch
spaghetti o. köttfärssås
1 glas vatten

14:00 -smakprov ;)
En smörgås, bakade bröd och provsmakade en skiva :)

16:00 -middag
130 gr omelett m. hackad choritzo (Gott...!!!)
1 "rå" smörgås
1 glas vatten

18:15
jogging 2.5 km
16 min, 39 sek...! Wiiee...! :D

20:30 -kvällsmål
flingor m. mjölk


I helgen ska jag jobba... ALLA dagar xD Fredag, Lördag, Söndag... Urk.. Men det är ganksa korta turer, på kvällen dessutom :) Börjar halv 4 imorn å klockan fem på söndag.. På lördag är lite värre, då börjar jag kvart i två... :-/ Men men, jag ska iaf försöka få in lite springning mellan jobbena ;-) Ska förbereda imorn på dan mat som jag kan ta med mig till jobbet, så jag får ordentlig mat och inte bara mackor elr risifrutti.....!

EFTERLYSES!

Är det någon som har en gammal (eller ny, hehe) motionscykel att låna ut / ge bort / sälja till mig?
image10

Dag 34

Julia sov länge, så jag fick lite sovmorgon idag.. Skönt..!  :D Sprang med Malin på kvällen med. Hon var jätteduktig!

Var på torp idag med och handlade saker till min (vår) balkong! Haha, kunde inte hålla mig så vi åkte in så fort Davdi kommit hem. Jag köpte ett "vindskydd", fast det är inte så mkt till vindskydd.. Mest dekor då. Placerade den iaf längst balkongkanten... Hoppas ni förstår vart jag menar xD Lite likt bambupinnar, blev iaf jättefint! Och så köpte vi en sådär lite lagom stor växt och en fin kruka som står i ena hörnet på balkonen, tillsammans med en liten ljuslykta och en porslinsgroda :D Köpte även ett sånt där "nät" av bambu som man hänger på väggen och så ska där växa o. slingra sig växter. Det blev iaf jättefint, ska bara ordna till grejerna lite så blir det perfekt. Det jag ska köpa som fattas bara, är en liten matta och ett par fina kuddar elr dynor till utemöblerna. Färgerna går i blått, hehe...
Bild kommer när det är klart! :D



09:00 -frukost

1.5 kokt ägg på 1.5 knäckebröd
En tallrik musli m. mjölk
1 glas mjölk

13:00 -lunch
laxgratäng med sallad
2 glas vatten

15:00 -mellanmål
frukt

17:00 -middag
samma som lunch

19:30
jogging 2.5 km

20:00 -kvällsmål
2 husman med. mjukost o. gurka
1 glas vatten

Ska nog börja springa oftare. Nu springer jag varannan dag, men ska nog börja springa 3 dar i rad, sen uppehåll, springa en dag, ha uppehåll och sen springa 3 dar i rad igen osv... Känner att jag orkar det nu, så för att bli bättre så får jag nog springa oftare nu :) Ska alltså springa imorn igen, hade jag tänkt.. Får se om jag får med mig nån bara.. :D

Dag 33

08:00 -frukost
1 tallrik musli m. mjölk
2 husman m. mjukost
1 glas vatten

11:00 -lunch
fläskfile med grönsaksgratäng
1 glas vatten

11:15
promenad ner till Malin, ca 15 min

13:30
gick hem från Malin, ca 15 minuter

15:00 -middag
3 st crepes med köttfärsfyllning (ca 350 gr)
blandad sallad -jättegod, med riven morot o. purjolök :)
1 glas vatten

image9
Jättegod crépé....!

18:30 -kvällsmål
3 ostsmörgåsar

Vart lite dåligt med promenaderna, men försöker få in lite vardagsmotion så ofta som möjligt. Imorgon blir det iaf springning igen...!  :) Då ska jag springa med Malin, kul...! :)

RESULTAT -1 månad

Det är dags för första kollen!!! Jag mätte midjan i morse och vägde mig nu på kvällen, så vikten är inte helt korrekt, då jag ätit o. druckit o. så under dagen... Men det är inte så noga, blir bara roligare nästa gång jag väger mig om det nu skulle vara så att det visar 1 kg mer nu bara för att det är kväll :)

Resultat: 5 cm mindre i midjan (106 cm)
Gått ner drygt 2 kg (
78 kg)
Joggar 2.5 km drygt 3 minuter fortare (17 minuter nu,
mot 20 minuter då)

För en månad sen vägde jag alltså 80-81 kg och hade ett midjemått på 111 cm... Det är mkt kvar, men i den här takten så kommer det inte dröja en evighet tills jag är i mål iaf :D Ska ner till 67 kg (så jag får normalvikt enligt BMI) och vill ha ett midjemått på 88 cm, minst ;-) Det är alltså idag 11 kg kvar att gå ner samt 18 cm att minska i midja kvar. Hmm, jodå :D Det kommer jag allt klara ;-) :D


Dagen idag:

07:00 -frukost
3 husman med mjukost o. salami
1 tallrik lättfil m. pshylliumfrö
1 glas vatten

10:30 -mellanmål
1 banan

11:30
promenad med vagnen, 20 min

12:00 -lunch
300 gr tonfiskgryta med potatis
1 glas vatten

16:00 -middag
fläskfile med hasselback
zucchini, tomat o. lök i ugn
2 glas vatten

18:30
jogging 2.5 km

19:30 -kvällsmål
1 tallrik corn flakes med fruktsocker o. mjölk

Idag sprang jag på ca 17 minuter! Höll på att spy, men jag sprang verkligen allt jag orkade! Skitkul att det gav resultat också :) Sprang ju på dryga 20 minuter i början, dvs för en månad sen och har alltså förbättrats dryga 3 minuter :D Wiiii...!

Gårdagens lunch

Igår provade jag en ny maträtt -aubergine-canneloni.
Jag bytte ut osten mot en med mindre fetthalt (10%) och vips blev rätten ännu lite nyttigare ;-)
Detta var jättegott, med alla tomater med ost på och oljan som var full med vitlök gjorde det ju inte sämre precis. Prova du med...!



Recept för 4 portioner.

Tillagningstid cirka 1 timme
Ugn 200 grader

2 auberginer (ca 600 g)
3-4 tomater
100 g ost, t ex herrgårds eller grevé
olivolja eller flytande margarin
salt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja  

Skölj och skär auberginerna i tunna skivor på längden. Skölj och hacka tomaterna. Hyvla osten i skivor.
Sätt på ugnen. Hetta upp lite fett (alt. olja) i en stekpanna och stek auberginskivorna vackert bruna i omgångar.
Bred ut auberginskivorna. Salta och peppra lite på dem och rulla ihop dom, lägg dom med skarven nedåt på ett ugnssäkert fat. Fördela tomathack och ostskivor ovanpå och sätt in fatet i mitten av ugnen och låt stå cirka 20 min. Pressa ner vitlöken i oljan och droppa den över.

image6
Bon Apetít...! :-D

Dag 31

Imorgon är det vägning o. mätning för första ggn sen jag började, då har det gått en hel månad! Har inte så stora förhoppningar denna gång, åt ju alldeles för dåligt (för lite o. för sällan) i början... Men nästa gång, om ännu en månad.. DÅ ska det ha hänt grejer hoppas jag på :D

07:30
promenad ca 40 min

08:30 -frukost
En tallrik lättfil med musli
2 smörgåsar m. mjukost o. gurka
1 glas vatten

11:00 -mellanmål
smörgås med pannbiff + ketchup
1 glas vatten

12:00 -lunch
300 gram auberginecanneloni
1 glas vatten

17:00 -mellanmål
1 äpple

18:00 -middag
räksallad med bröd
1 glas vatten

Blev en jättehopp idag med mellan lunch o. middag, men hade ingen färdig mat att tillaga och latheten tog över, hehe.. Så Davdi fick ordna mat till mig när han kom hem :-) Bättre sent än aldrig ;-)

Dag 30

Herregud, har jag hållt på i 30 dgr nu?! Det har gått fort och motivationen finns kvar ännu :)

Förut när vi skulle springa, så frågade far min om vi skulle springa fyra kilometarn idag istället för den vanliga 2.5 km... HUA! Men jag "tackade" ja och vi sprang... Var trött som tusan första halvan, men i lsutet gick det jättebra och vi var i mål efter 39 minuter!!! Wiiiee....! Hoppades på att hinna in inom 40 min och så gjorde jag det och var nästan inte ens anfådd...! :-D Jättekul...! Känner hur motivationen för det här med mat. o träning blev ännu större! KUL...!


Dagen:

08:00 -frukost
1 tallrik musli m. mjölk
2 smörgåsar m. ost
1 glas vatten

Det blev ett ganksa långt hopp mellan frukost o. lunch, det var inte riktigt bra, men det beror på att jag somnade efter frukosten och sov till halv tolv! Så jag hann inte göra ordning nån lunch tidigare... Gud, jag var så himla trött o. stensömna i soffan. Sov i drygt 2 timmar, jätteskönt...! Fattar inte varför jag fick en sån tröttattack, hehe.. Men jag var pigg igen när jag vaknade :)

12:30 -lunch
100 gr pannbiff
100 gr kokt potatis
grönsaker
1 glas vatten

15:00 -mellanmål
1 äpple

16:30 -middag
3 korvar med bröd
senap o. ketchup
ca ½ dl potatismos
2 glas saft

19:15
jogging 4,3 km

20:30 -kvällsmål
2 smörgåsar (hembakat) med ost
1 glas vatten

Blev lite fattig middag, men var på kalas och man får ju inte vara kräsen ;-) Korv som e så gott, så jag fick verkligen hålla mig för att inte vräka i mig. Tre korvar blev det, hade gärna tatt fler men det är ju som bekant ganska fett med korv :-/ Fanns massa goda dressingar o. sånt med, men jag tog "bara" ketchup & senap. Frestade att fylla korvbrödet med mos också, haha...! Men men, det får bli en annan gång :-) Typ 13 kg senare.... hehe...!

Skulle ut o. gå imorse också egentligen, men när jag vaknade så vräkte snön ner... Så jag struntade faktiskt i det... Dumt egentligen, men det känns inte lika illa nu när jag sprang dryga 4 km istället för "bara" 2.5 km... Hehe...!
Får ta promenad imorn istället, före kalaset för Julia. Imorgon kommer nämligen andra halvan av släkten -moster o. morföräldrar :-)

Dag 29

08:00 -frukost
1 tallrik lättfil med pshylliumfrön
1 banan
2 husman med ost o. gurka
1 glas vatten

11:00 -mellanmål
1 smörgås med pannbigg o. ketchup
1 glas vatten

12:00 -lunch
100 gr rödspätta
100 gr couscous
sparris
1 glas vatten

13:30
promenad till centrum med vagnen, ca 45 min

14:30 -mellanmål
1 dubbelsmörgås med ost o. gurka
2 glas vatten

16:30 -middag
100 gr pannbiff
100 gr couscous (Såå trött på couscous nu)
grönsaker
1 glas vatten

20:30 -kvällsmål
1 smörgås med ost
1 glas vatten


Det blev lite långt mellan middag o kvällsmålet, men det gör inte så mkt. Går fortfarande bra :-) Imorgon ska jag ut o. gå på morgonen samt springa på kvällen... Kankse.. Annars springer jag i övermorn istället :-)
Det var tur att jag kom mig ut med barnvagnen idag faktiskt... Att inte göra nåt sånt på hela dagen känns ju sådär...

Var hos en gammal klasskompis idag o. hälsade på! Eller ja, så värst gammal är hon inte, men vi gick i samma klass på gymnasiet. Tog studenten april -07 och har inte sett henne sen dess.. Jättekul att träffa henne, hon har fått en liten bebis som är 7 veckor nu. SÅÅ SÖT! Herregud, kan inte ens komma ihåg när Julia var så liten. Blev ju helt bebissjuk nu, haha...!
Vi ska iaf träffa mer, hon var ganksa ofta i munkedal och då ska vi promenera me vagnarna och sånt :) Skitroligt, har inte haft nån alls sen Julia föddes som jag kan umgås med på det sättet :)

Dag 28

Yes!! Jag håller mig till mina nya "mat-tabell", bra :)
Har även rört på mig ovanligt mkt idag... Känns i benen, hehe....
Jaaaa.... Finns inte så mkt mer att skriva :P

07:00 -frukost

En tallrik bran flakes med mjölk
ca 1 dl musli
2 husman med ost o. gurka
1 glas vatten

10:30 -lunch
100 gr pannbiff
130 gr couscous
blandad sallad
2 glas vatten

12:30
promenad till centrum med barnvagnen, 50 minuter

13:30 -mellanmål
1 banan
1 smörgås med 60 gr pannbiff + ketchup
1 glas vatten

15:00 -middag
Samma som vid lunch

16:30
promenad till centrum igen (Julia skulle till tandläkarn)
2 x 15 minuter = 30 min totalt

17:00
jogging 2.5 km

18:30
3 smörgåsar med räkost
1 glas vatten

19:00
promenerade med barnvagnen ca 20 minuter

20:00 -kvällsmål
1 husman med ost
1 glas vatten

Dag 27

Idag har jag fått ordning på mattiderna och mängden mat tycker jag, och det känns ju kul :) Ska bara försöka hålla mig till detta nu, för det är lätt hänt att middagen blir lite sent... Ajja bajja ;)

Den 14 juni är det bro-invigning här i munkedal och då ska jag och Malin delta där å springa, haha! Anmälde oss idag till sträckan på 5.5 km! Så nu har jag ett mål med min springning oxå, att ta mig runt 5.5 km i juni på en hyfsad tid :D

ANMÄL DIG DU OCKSÅ ---> http://www.est.se/


Såhär såg min dag ut idag:

08:30

promenad 45 min

09:30 -frukost
En tallrik bran flakes med mjölk
1 fjärdedels honungsmelon
2 husman med mjukost o. gurka
1 glas vatten

12:00 -mellanmål
1 äpple
1 banan

13:30 -lunch
Hemmagjord pizza (botten utan smör och bara lite ost uppepå)

17:00 -middag
pastasallad med bröd
1 glas vatten

20:00 -kvällsmål
En dubbelsmörgås (hembakad) med ost (10% fett) o. gurka
1 glas vatten

Dag 26

08:00 -frukost
2 husman med kalkon
1 fjärdedels honungsmelon
1 glas vatten

09:30
15 min promenad (till frisören)

11:30
15 min promenad (hem från frisören)

12:00 -lunch
pastasallad med tonfisk o. ägg
1 glas vatten
En brödbit

16:00 -middag
Rödspätta med pastasalladen
1 glas vatten

19:00 -kvällsmål
2.5 smörgås med skinkos, ost o gurka
1 glas mjölk
1 glas juice

20:30
jogging 2.5 km


Oj, oj ,oj vad bra det gick att springa idag. Tog tyvärr inte tiden, men det flöt på såå bra :) Kul...! Ökade på i uppförsbackarna och i sista spurten var jag piggare än jag förut varit efter halva vägen andra ggr jag sprungit :) KUL...!
Var hos Malin idag (frisören) och vi bestämde att hon och jag ska delta i löpningen vid broinvigningen här i munkedal i juni :D Spännande...! Hon skulle även hänga på med start nästa vecka o. springa me mig :) Hihii...! :D

Dag 25

Det blev ingen träning eller nåt alls idag. Imorse när jag skulle till BVC regnade det jättemyket så jag blev faktiskt tvungen att ta bilden tyvärr.. Är så bökigt med barnvagn o. så när det regnar...

Har sett över mina matvanor för jag tycker inte det tar som det ska riktigt längre och kommit fram till att jag måste äta mer till frukost, ett till mellanmål mellan lunch och middag, samt äta middag tidigare! Ska försöka komma ihåg detta nu bara :)

08:00 -frukost

2 knäckebröd med kalkon
1 banan
1 glas vatten

11:30 -lunch
1 smörgås
2 kokta ägg
2 glas mjölk

15:00 -mellanmål
1 banan

19:00 -middag
köttfärsgryta m. bönor
fullkornspasta
1 glas vatten

Dag 24

Åååå, äntligen har jag kommit igång igen, med bra mat och motionen :-D Känns så bra! Vi gick ju väldigt mkt i madrid, flera timmar om dagen, men så åt vi ju som grisar med så det gick liksom jämt ut skulle jag tro... Så tog min första promenad i morse och fick till och med flikat in en joggingtur på eftermiddan :) Ätandet var väl sådär, vart lite lite mt idag, men det har vart bra mat iaf det lilla jag ätit :) Är proppmätt nu efter att ha proppat i mig massa sushi :D

07:30
promenad 50 minuter

9:00 -frukost
2 smörgåsar med kalkon
sallad
1 glas vatten

11:00 -mellanmål
En fjärdedels honungsmelon

14:00 -lunch
pasta o. köttfärsgryta med bönor
1 glas vatten

17:00
jogging 2.5 km

20:00 -middag
10-15 bitar sushi
wasabi + ingefära
1 glas vatten
1 portion "soppa"

Imorgon ska Julia få spruta på BVC, så då blir det promenad för mig dit eftersom jag inte har nån bil på dagarna. Och tur är väl det, hihi... Då måste jag gå om jag vill någonstans ;-)

Dag 23

Hemma igen... Ganska skönt att få äta "riktig" mat igen, nyttig med andra ord. Det har varit mkt flott den här veckan ;-) Har inte hunnit med nån träning idag, men imorgon ska jag ut och gå :) Ska bli så skönt att börja igen, man blir lite rastlös och nästan stressad av att inte träna o. äta rätt nu när man hållt på ett tag....

9:00 -frukost

3 ganska grova smörgåsar med ost
1 glas juice

11:00 -mellanmål
5 papayabitar
1 glas jucie

15:00 -lunch
3 små baguetter
massa sallad
1.5 choritzokorv (köpt med hem från spanien. Den är MUMMA!!)
1 glas vatten

20:00 -middag
fiskgratäng
sallad
brödbit
1 glas vatten

För dom som vill se bilder från resan kan gå in på: missxxx.bilddagboken.se
Man måste vara medlem och sedan bli vän med mig där för att kunna se bilderna, men ansök bara så ska de gå bra :)

Dag 18-22

31 mars till 4 april tillbringade vi i spanien, madrid. Jag kommer inte ihåg allt vi åt, för det var massor...! Men jag ska försöka sammanfatta det onyttiga jag åt... Hua..!

3 koppar choklad, varav en med grädde på toppen... Haha!
3 port. churros (friterad munk typ)
2 glassar (en isglass, en mjukglass)
4 muffins + ett par chipsliknande grejer, tog inte så många för dom var inte så goda ;-)
1 wienerbrödsliknande sak med choklad o. nougatkräm.... hihi, god!

Det var säkert mer grejer, men detta är det jag kommer ihåg. All mat vi åt var ju inte den bästa heller -korv och vitt bröd och sånna saker, men det var ju ändå mat :)
Usch, inte kul att skriva ner sånna här saker i matbloggen, men nu vet man ju anledningen till om midjan inte skulle vara som den skulle vid nästa mätning ;-) Jaja, nu är jag hemma igen, vilket betyder nya tag...!

Dag 17

Ätit mini idag, inget alls nästan. Otroligt nog stoppade jag inte i mig massa dåligt på kvällen trots ingen middag ;-) hehehe...!

09:00 -frukost

1 smörgås med ett ägg
sallad
1 glas mjölk

13:30 -lunch
fiskgryta med potatismos (hemmagjort)
tomat o. gurka
1 glas vatten

16:00
tårtbit från igår...

Dag 16

Det var sålänge sedan jag uppdaterade nu, så jag bara skriver i snabbt vad jag ätit. Kommer inte ihåg nåt runt omkring så, så det får bli lite tråkiga inlägg nu ;)

07:00 -frukost

2 husman
mjukost
skinka
1 glas vatten

11:00 -lunch
broccolipaj
1 glas vatten

Här emellan åt jag lite av varje -Grädde, marsipan osv... Bara slickade av från fingrar å skedar o så, men ändå :)

16:00 -mellanmål
broccolipaj igen

19:00 -middag
kycklingpaj, massa sallad
2 drinkar me nåt i..?
5 "snittar" (grovaste brödet, vindruvor, phiadelphiaost)
1 chokladmousse gjord på äggvita
1 smoothie på lättyoghurt, bär o fruktsocker

RSS 2.0