nya tag

Nu har David äntligen slutat skolan så jag kan ut o. gå en timme VARJE morgon i 2 veckor nu :-) Och det ska jag göra också..! Gick i morse och likadant imorn :-) Älskar verkligen morgon-promenaderna. Och jag hoppas och tror att midjan hamnar under 100 cm denna ggn.. *hoppas hoppas*
Åt faktiskt en halv pizza igår, men jag hade tjuvvägt mig och var så nöjd att jag bara var tvungen att fira.. haha! Ska ju ändå gå som en tok nu i två veckor :-)

hatar grannar!!!

Stod och sminkade mig vid spegeln i vardagsrummet med öppen balkongdörr när jag plötsligt hör ett "SPLASCH" och vatten som droppar/rinner. Kollar ut på balkongen och det är på MIN balkong det rinner vatten..! Fortsätter kolla ut och ser jag inte då en näve med en hink som häller över vatten på MIN balkong!   WTF...?!?! (Detta är grannen till vänster om mig med andra ord) Blir jäkligt förvånad och förbannad, går ut på balkongen för att vänta in nästa skur. Tar kärringen på bar gärning med att ösa vatten ner på dom andra balkonger också...!

-Du fattar att det kommer in en jädra massa vatten på min balkong eller? *irriterad röst*
-Men jag måste vattna mina blommor
-Dina blommor står väl för fan inte på MIN balkong *förbannad*
-Men mina pioner *mummel mummel*
-Slänger du in mer vatten ska jag personlig dra hit dig så du får torka upp!!! *Jag går in igen och kärringen mumlar nåt obegripbart*

Sen hörde jag henne prata i telefon och hon var skitförbannad. Hörde tyvärr inte vad hon sa, men hörde ord som "märkvärdigt", "otroligt" osv... Haha, var HON förbannad för att jag inte ville ha massa hinkar med vatten på min balkong och på mina utemöbler?! Ja herre, dagens kärringar ;-) Är fortfarande förbannad, så ska nogs tälla mig på balkongen lite till för att försöka få ögonkontakt, så man kan glo lite extra elakt & skrämma livet ur aset!

gaaah

Nu var det två dagar sedan jag var ute och gick, och det känns inget bra! Känner mig fet, hahahaha! Men idag när David kommer hem så har han sommarlov! och då kan jag gå ut och gå varje dag fram tills nästa vägning om jag vill och det vill jag :-D
Ska åtminstonde springa ikväll, med min lillesuster =)

Igår var vi ute med båten och jag badade nääästan! Jag är ju livrädd för djupt vatten pga av att man inte ser vad som simmar runt där.. Så jag gick ut på stranden och ut i vattnet. Det var sådär långgrunt.. Sen stupar det plötsligt rakt ner.. Gaaaah, livrädd...! Å ingen ville följa med mig ut i vattnet så jag vågade fanimejj inte xD *tönt* Om bara nån är i före mig så går det bra, men ensam.. Nä aldrig..
Vet inte vad jag är rädd för egentligen....? Jag tänker mest på hajar, men det finns juinte så varför jag är rädd vet jag nog inte ens.. Man har ingen kontroll i vattnet bara...! ALLT är snabbare än jag och under vattnet kan man ju inte andas, så jag känner mig jäkligt utsatt i djupt vatten helt enkelt... Urs..!




Jag älskar mina ögon idag!


sprang

Nu var skiten gjort iallafall...
Gick trögt och var skitjobbigt, men jag gjorde det åtminstonde...

blää

Om ca tre timmar ska jag ut och springa.. Vill inte, orkar inte..
Men jag måste!! Urk, ingen lust alls idag..

Utdrag ur "topphälsa"

Lovade ju att skriva ner "Pauluns unika veckoprogram" för snabb fettförbränning :-) Om man följer detta i 4 veckor så ska man gå ner 5 kg. Lagom till midsommar med andra ord ;-) Sedan så är maträtterna så himla goda, så det bästa är ju om man fortsätter äta det som rekommenderas :-)

Klockslagen kan man tänja lite på, men tiden mellan målen ska vara ungefär lika långa som i "tabellen". Och om man tränar mer än vad som anges, så ska man även äta mer! Dessutom får man såklart hitta på vad för aktivitet man vill, om man tycker att promenader till exempel är skittråkigt... Man ska även komma ihåg att äta LAGOM... :-) Om man ska räkna på en femgradig skala där 1 är "jättehungrig" och 5 är "jättemätt" så ska man känna sig som 3 när man ätit klart.



FETTFÖRBRÄNNARVECKA:

Måndag:
Frukost, 08:00
osockrad musli med lättyoghurt, äpple, kokt ägg och osötat grönt te.
Lunch, 12:00
Hemgjorda köttbullar på mager färs (8%), fullkornspasta och sallad, samt ringlad olivolja över maten
Mellanmål, 16:00
2 skivor grovt bröd (hela korn), rökt kalkon och tomat som pålägg
17:00
60 minuters promenad
Middag, 19:00
Stekt kycklingfile med tagliatelle, tsatziki och grönsallad
20:00
30 minuters kvällspromenad
---
Tisdag:
Frukost, 08:00
En frukttallrik med ca 400 gram frukt, två kokta ägg, en kopp grönt te
Lunch, 12:00
Räksallad med 2 msk olivolja, 2 skivor grovt bröd med hela korn
14:00
styrketräning 60 minuter
Mellanmål, 15:00
Banan och keso
Middag. 19:00
potatissallad bestående av kall skuren potatis, rödlök och strimlad rökt skinka, samt dressing av 1 msk olivolja, vinäger och senap. Grönsallad.
20:00
30 minuters kvällspromenad
---
Onsdag:
Frukost, 08:00
Havregrynsgröt, apelsin, ett kokt ägg, grönt te
Lunch, 12:00
Ugnsbakad lax med ris och tomatsås samt broccoli
14:00
aerobic 60 minuter
Mellanmål, 15:00
Grovt bröd med kalkon och salladsblad
Middag, 19:00
Kokt vit fisk (torsk, sej och liknande), kokt potatissallad samt ringlad olivolja över (en matsked)
20:00
30 minuters kvällspromenad
---
Torsdag:
Frukost, 08:00
osockrad musli med lättyoghurt, äpple, kokt ägg och osötat grönt te.
Lunch, 12:00
Omelett med kokt skinka och paprika, två skivor grovt bröd med sallad
Mellanmål, 16:00
100 gram keso och ett äpple
17:00
60 minuter promenad
Middag 19:00
Pastasallad med tonfisk och massa grönsaker + 1 msk olivolja, vinäger och kapris
20:00
30 minuters kvällspormenad
---
Fredag:
Frukost, 08:00
Havregrynsgröt, apelsin, ett kokt ägg, grönt te
Lunch, 12:00
Kycklingfile med tomatsås
14:00
styrketräning 60 minuter
Mellanmål 15:00
proteindrink samt en banan
Middag 19:00
Chili con carne på mager köttdärs, bönor, tomatkross och vitlök
20:00
30 minuters kvällspromenad
---
Lördag: (ätardag!!)
60 minuters promenad före frukost
Frukost, 10:00
lättyoghurt med musli
Lunch 13:00
pasta med tonfisksås gjord av tonfisk, tomatkross och vitlök
Middag 19:00
oxfile med valfri sås, klyftpotatis och sallad
VALFRI BONUS:
100 gr nötter elr godis alternativt två glas vin elr öl.
---
Söndag:
60 minuters promenad före frukost
Frukost 10:00
En frukttallrik med ca 400 gram frukt, två kokta ägg, en kopp grönt te
Lunch 13:00
kycklingsallad med vinägrettdressing
Middag 19:00
pastasallad med lax
20:00
30 minuters kvällspromenad


Kör på nu i 4 veckor...! :-D

Topphälsa

"Topphälsa" hette tidningen och jag rekommenderar den verkligen! Innehåller inte alls dom där falska "bantarknepen" som alla skvallertidningar, utan verkar faktiskt seriös det lilla jag läst iallafall :-)



Måndag

Kommit hem precis från elljusspåret. Eller ja, jag sprang för drygt en och en halv timme sedan och har nog varit hemma över en halvtimme... Men har fortfarande träningskläderna på och har inte duschat, så det känns som att jag kom nyss hem... Sprang som vanligt 4.3 km och det gick bra. Tog det lugnt, ansträngde mig inte utan bara lullade runt banan och ändå blev det en hyffsad tid. Roligt när det är så, när man springer lugnt och får en bra tid utan ansträngning... :-D

Imorgon ska jag inte springa, eftersom jag sprang igår och idag.. Men ut och gå ska jag iallafall göra för det gjorde jag inte idag! Fyy mejj...
I mors dag present fick jag en tidning... En träningstidning, som jag inte minns namnet på just nu, men den var faktiskt bra! Innehöll tips från Fredrik Paulun och lite nyttiga grilltips. Ska läsa den lite noggrannare imorgon :-)

Har tjuvvägt mig lite och vikten har minskat fortare den här ggn...!! Magen går i samma långsamma takt, men neråt går det iallafall... Nästa mät- och vägdag är ju samma dag som E6-loppet, haha! (14 juni)

Åt inte så bra idag... tyvärr.. Bra frukost och middag, men linchen bestod enbart av sånna pommes frites som man gör själv i ugnen.. Synd, men hade gjort sånna till Julia och blev för lat för att göra egen mat... Dom var inte allra värst heller -1.5 procent fett och inte så mkt kolhydrater heller, men lunchen är ju då man ska äta som bäst eftersom kroppen bäst tar upp maten vid lunchtid... Får göra nåt bättre imorgon, rödspättafile kanske?
I tidningen jag fick hade Paulun skrivit ner ett mat- och träningsschema, om man ville gå ner 5 kg till midsommar, alltså 5 kg på ca 4 veckor. Nu bryr jag mig inte så mkt om kilona, utan mer om maten han föreslog. Han hade skrivit ner en veckas matschema, dvs. sju olika frukost, lunch, mellanmål och middag och det är ju jättebra eftersom jag själv har så dålig fantasi. Kan ju ta och skriva av det faktiskt, inte idag men så fort jag får tid. Återkommer, jag lovar!

mors dag

Idag är det mors dag!
Min dag alltså, hihi...!

pizza

Oj oj oj! Jag var ute & gick med Julia, hade träffat ett par kompisar och var på väg hem. Går förbi pizzerian och det luktar SÅÅÅ gott...! Åååh...! Jag luktade & luktade och drog efter andan som en tok, haha! Mmmmm :-) Men så kom jag på mig själv med att starkt (!) överväga att köpa en pizza med mig hem, nu när jag var ensam hemma och allt... En gån är ingen gång, eller...? Gud.. Såklart ska jag INTE ha pizza xD Fick gå fort förbi så jag inte han ångra mig... Sitter nu här GLAD att jag stod emot :-) Men vad gott de hade varit......

mer träning

Var tvungen att gå upp 05:30 idag för att hinna att gå ut och gå innan David åkte till skolan... Urk... Men det gick bra, trots att benen var helt slut sen igår :-) Nu har jag ätit frukost (3 grova smörgåsar med skinka & gurka), duschat och även satt på en tvätt. Ska ner om en stund och torka det sista..
Ikväll ska jag ta ledigt från joggingen... och imorgon med för det var imorgon jag skulle jobba kväll, inte på söndag som jag sa innan. Men på söndag ska jag springa igen iallafall.

Det börjar dra ihop sig, snart är det den 14 juni och då ska här springas broloppet! Är anmäld till 5.5 km, att springa då nya e6:an invigs :-) Jag och Malin som ska springa!

Idag har jag bilen hemma, så vi får se vad jag och Julia hittar på sen :-) Åka någonstans nu när vi har chansen!?

rekord :-D

Har sprungit 4.3 km idag igen och sprang på under en halvtimme!
29.45 MINUTER...!
Wiiee.....! :-D

Amamos La Vida

Min syster Annah, " himmelsflicka ", har lagt upp ännu en låt på youtube där hon sjunger!
Amamos La Vida av Accept




Hon har många fler låtar inlagda, så gillade ni den här så gå in på youtube och sök efter "beteendevetenskap", så hittar ni hennes andra låtar. Bl.a. låtar av accept, amy diamond och Lisa Ekdahl...!

sprungit

Kom precis hem från elljusspåret, jag och min syster sprang 4.3 km idag på 36 minuter. Det är 3 minuter snabbare än förra gången jag sprang den sträckan :-) Kul......!
   Jag gick aldrig idag på morgonen *skäms* Men har ordnat så jag kommer kunna göra det imorgon OCH fredag, samt helgen, så nu har jag 4 dagar som jag inte kommer undan på och det är ju bra! :-D Ska nog springa imorn igen, med mina föräldrar då.. Dom hänger gärna på och då säger man ju inte nej :-) Och blir det ingen jogging imorn, så blir det i övermorn.

I helgen ska jag jobba, både lördag & söndag. På lördag ska jag jobba morgon och på söndag kväll, så på lördag får jag gå upp tidigt så jag hinner ut och gå, men på söndag så blir det ingen springning tyvärr. Jobbar 17-22... På söndag är det även mors dag!!! Kul :-D Jag ska önska mig nåt ätbart, haha!

Ska hoppa in i duschen nu och sen dricka lite vatten innan läggdags...

Nytt utseende

Nu är bloggen klar!
Headern & bakgrundsbilden är gjord av min syster Annah, "himmelsflicka"
-Tack Annah-
<3

Asiatisk kyckling- och grönsakssoppa

Soppan tar bara en kvart att göra och här är ett recept till 4 personer!
Recept från paulun.se

1,5 liter vatten

Kycklingfond för 1,5 liter vatten

1 000 g strimlad kyckling

En skuren röd paprika

En knippe hackad vårlök/purjolök

En msk olivolja

En msk finhackad färsk ingefära

En msk finhackad färsk vitlök

En tsk sambal oelek (hackad röd chili, finns på burk i affären)

 

Blanda allt i kastrullen & koka upp. Låt det koka i ca 10 minuter och smaka eventuellt av med mer vitlök, ingefära och/eller sambal.


KOFFEIN -biverkningar

 

KOFFEIN: Akut nervositet och spänning. Allvarliga förmenstruella och menstruella kramper. P g a barns outvecklade kroppar och låga vikt har koffein en starkare effekt på dem. Beteendestörningar. Bukspotts- livmoder- och urinblåsecancer. Fibrocystisk bröstsjukdom (klumpar i brösten). Fosterskador. Fysiskt beroendeframkallande. Feldiagnostiseras ofta som psykiskt besvär med symtom som irritation, sömnlöshet, svettning. Förhindrar järnupptag. Förhöjd sockerhalt. Försenad skelettbildning. Går igenom livmoderkakans barriär och påverkar fostret. Hjärtsjukdomar. Hyperaktivitet. Depression, vredesutbrott, sömnsvårighet, koncentrationssvårighet mm Rester av metylinklorid kan finnas kvar. Orsakar bevisligen levercancer. Konvulsioner. Magsår. Ofruktsamhet, missfall och för tidiga födslar. Migrän, huvudvärk. Skapar fettdepåer i levern. Susningar i öronen (tinnitus) och/eller dövhet. Svullnader av för mycket vatten i kroppen. Svåra allergiska reaktioner. Sömnlöshet. Negativ påverkan på sjukdomar i immunsystemet.


 

(Fakta och sammanställning: Roy Firus, 08-749 28 67, 08-749 32 66.)

Källa: http://www.tv3.se/content/view/10769/1180/

 


Du är vad du äter

Sa till min man igår att "du är vad du äter" skulle komma på tv ikväll.. Då svarar han att om det skulle stämma, att man var det man åt, så skulle jag vara ett smultron, ett sött smultron xD Haha, ja tänk om :-)

Jag lovade mig själv att gå varje morgon VARJE DAG, men igår hade jag sådan träningsverk så det blev inget.. Har inte promenerat ännu idag heller, men jag ska! Ska även springa ikväll, men om det bli 2.5 km eller 4.3 km vet jag inte ännu. Det beror på min springarkompis ;-) Personligen springer jag gärna den långa, känns som att det går bra nu!

EGEN LITEN SLUTSATS: Jag drog en egen liten slutsats igår efter att ha sett på programmet "du är vad du äter". När man dricker kaffe så dras blodkärlen i huvudet ihop, så när man sen inte dricker kaffe så "sväller" dom och man får huvudvärk. Detta tyder på ett beroende, så när du vet med dig att du får huvudvärk om du inte får kaffe så är det dags att sluta!
Gå över till te istället :)

Stampa Med Leroy

Om man vill ha roligt och samtidigt bränna kalorier, så häng med i denna träningsvideo!


Ny design, lite iaf...

Ändrat teckensnitt och lite färger och så.. Bilden längst upp ska jag eventuellt byta om jag får tag i en finare eller iaf en som passar in bättre :) Kul att göra om lite, men det är svårt att få det så som man vill ha det enligt bilden man har i huvudet ;-) Kommer nog grejja lite mer om ett tag, men det är svårt så får ta lite i taget :)

Sprang igår med Malin, den längre sträckan och det kändes skitbra! Kommer nog springa den (4.3km) varje gång nu... Har paus från springadet idag, men imorn är det dags igen.
Det har hittils varit en skitdag gällande maten.. Åt av nån anledning inge frukost, bara ett glas vatten, och städade istället. Förut åt jag två smörgåsar, när jag egentligen skulle tagit en redig lunch...
Har förberett middagen iaf :) Ugnsstekt kycklingfile med potatis o. kokta grönsaker!

Jag har inte varit ute alls idag, inte ens på balkongen.. Haha! Så efter middagen, när David kommit hem, så går vi nog ut en sväng... Om det fortfarande är uppehåll :)

Grejjar lite...

Försöker piffa upp bloggen lite, men det går inte så bra. Har kommit en bit på vägen, men ska försöka slutföra det någon dag också :)

Sprang btw 4.3 km idag :D

jag håller mitt löfte än sålänge :)

Gick igår i 50 minuter och sprang på kvällen. Gick en timme idag med vagnen och ska gå en timme igen sen, "vanlig" promenad då men iallafall :) Och så ska jag o. Malin springa ikväll... Imorgon ska jag inte springa, men antagligen ska jag göra det båda onsdag o. torsdag. Vila fredag och springa nån dag i helgen :) Gå ska jag göra varje dag. försöka... =P

Jag är nog den renaste människan i världen, duschar 2 ggr/dag nästan jämt.. Haha! Eftersom jag går på morgon och springer på kvällen xD Ganska tröttsamt men det klagas så på lukten annars ;-)

Julis sitter och läser "vänta barn" boken... Hehe, undrar vad som rör sig i det huvvet <3
Hon blir snart 14 månader :) Det går så fort allting...... Liten blir stor :)

Löfte

Har idag bestämt mig för att VARJE DAG (!) gå ut på morgonen och gå... Detta för att försäkra mig om om att magen kommer under 100 cm och gärna ännu längre under :-) Haha, detta kommer bli svårt att hålla men jag ska verkligen försöka :-)

RESULTAT -2 månader

Har precis vägt o. mätt mig. Vågen stannade på 76 kg, vilket betyder att jag även denna månad gått ner 2 kg :-) Och måttbandet mätte 102 cm, dvs. minus 4 cm sen förra ggn :-) Är lite missnöjd, för jag hade gärna vägt 75 kg denna månaden, även om det skulle vara 75.9.. Och ville ha midja på 99 cm... MEN, det får bli denna perioden istället!
Sammanfattningsvis:
Vikt: 76 kg, dvs minus 2 kg (totalt 4 kg)
Midjemått: 102 cm, dvs minus 4 cm (totalt 9 cm)

Jag mätte runt låren med, mest för skojs skull men hade minksat en centimeter där :-D Hade förra mätningen 65 cm, men nu 64 :-)

Lår: 64 cm, dvs minus 1 cm

Gick som ett as igår. Först upp på stale, vilket tar ca 50 minuter (MED vagn) sedan upp i skogen ca 30 minuters promenad och sedan en liten sväng till, men då bara ca 10 minuter men ändå :-)

Midjemåttet är jag gaaanska nöjd med... Men vikten.. Hum.. Ska försöka dra åt lite denna månaden och skärpa mig ännu mer med maten! Inga undantag, inte en ETT bett på ett vitt bröd elr liknande.. För jag måste vara säker på att komma ner under 99 cm och 75 kg denna månaden!! Ååå jag vill, fasen att det ska vara så svårt!

Men jag har ju egentligen redan gått ner lite innan jag började för två månader sedan. Började dieta lite redan i januari i år, men slutade några veckor innan jag började igen! I januari hade jag ett midjemått på 117 cm!! Ett Hundra Sjutton CentiMeter!!! Nu har jag 102.. 15 cm har jag alltså tappat :-D Det låter roligare än 9 cm, men det är ju 9 cm sen jag började för två månader sen så..

Ska ut. o gå snart, magen SKA bort! Även jogging ikväll som gäller.....

jogging o. promenad

Idag har jag både promenerat i rask takt och sprungit. Gick i ca 50 minuter med barnvagnen i förmiddags o. sprang nu på kvällen tillsammans med Malin. Vi ska springa igen på torsdag, så innan dess får jag hitta någon annan som vill springa med mig :-) Om jag orkar (vill) så kan jag antagligen springa i skogen med pappa imorn.. Hmmpf.. Det är så jobbigt att springa i skogen :-( Men jag får väl bita ihop.....

Måste bli bättre med promenaderna denna månaden! Jag har nästat inte gått något alls den här ggn och då bränns det inget fett..!!!! Ska gå mkt mer (peppa, peppa) för jag tror inte det hänt så mkt i midjan denna ggn... Ett par centimeter MAX.. Skulle viljat ner under 100 cm, men det får bli nästa mätningsperiod :) Det SKA det bli..!!!!! MÅSTE!

Jag slarvar lite med maten med.. Jag äter inget uppenbart dåligt, men jag äter vitt bröd ibland o. tar en extra bit av nånting osv.. Inte bra de..! SKÄRPNING!!!!!!!! Denna månaden ska jag köra hårt..! Mkt linsgrytor, bönbiffar o. annat extremt nyttigt. Magen ska bort!!
ÄR NI MED MIG?! (haha)

4 dgr kvar

Om 4 dgr är det dags att mäta o. väga.. Det går lite segt, men åt rätt håll iaf. Ska väl inte ha så stora förväntningar heller, då jag inte bantar stenhårt, uten mer bara tänker på vad jag stoppar i mig (för det mesta) o. tränar lite då och då. Sålänge mått o. vikt minskar varje månad, så gör det inget om det inte är så mkt per gång. Huvudsaken är att det går nedåt.. Men så fort jag märker att (om) det inte händer nåt alls en månad, så vet jag iaf hur man ska göra för att få igång det igen :-)

Sprang i förrgår (?) med mamma, tiden blev 15:42... Hade gärna sett att det var 15:30, men det får bli nästa gång :-) Tränade inte nåt alls igår och åt väl inte jättebra heller.. Inte alls superdåligt, men lite ojämt under dagen o. sén middag... Ska springa ikväll iallafall.......

Funderar på vad som kan blir en bra frukost, har inte ätit än nämligen.. Det är lite tomt i kyl o. skafferi tyvärr.. Knäckebröd finns ju alltid, så det blir det antagligen några stycken, så får vi ta en bättre liten lunch sen. Har fyllda auberginer i kylen :-) Fyllda med linsgryta! Det med massa sallad till blir nog mumma, men vill inte bli för mätt.. För vi ska på konfirmation sen o. då blir det massa god mat! Ska hålla mig ifrån potatissalladen, men resten skulle vara helt okej mat.. Iaf om man äter med måtta ;-) Efterrätt blir det tyvärr inte för min del men.. O. det är verkligen synd för dom har gjort världens godaste (ser så ut iaf) kladdkaka med after eight...... Mmmmmm..! GE MIG STYRKA! Hahahahahaha :D

Nu ropar mina knäckebrön ;-)
Hörs om max 4 dgr!

sprungit

Kommit hem precis.. Sprang med mamma, 2.5 km som vanligt... Tid: 15:42..... Ganksa nöjd :-) Men ska bli kul när det är under 15 minuter......!
Nu ska jag ta en smörgås och sen ska vi nog sova.

Verkar som att det blir grillning med Linn o Co imorn, kul..! D:D:D:D:D:

Badkläder

Idag har varit en jättebra dag hittills. Solen skiner o. Julia är på gott humör. Enda minuset är att David inte är hemma, utan i skolan.. Igår var jag ute o. gick på morgonen i ca 45 minuter, men det blev inget springning på kvällen. Jag tänkte det, men jag ska springa idag o. så sprang jag i förrgår, plus att ingen ville följa med igår så jag struntade i det :)

Julia har badat i sin lilla pool på balkongen idag! Skvätte vatten så det rann ner till grannens balkong, aj då.. xD Aja, jag har lagt under en handduk under poolen, så nu ska det inte rinna ner mera... Får väl gå ner o. knacka på annars å "erkänna" att det var jag ;-)

Jag ska in till torp idag o. handla lite, bland annat någon slags badkläder till mig. Ska bli roligt att köpa badkläder i år faktiskt :) Även om jag inte direkt är pinnsmal, så är valkar och annat fult mkt mindre iår :) Även om det finns kvar, men i mindre version ;-) haha... Men har inte bestämt mig än vad för sort det ska bli. Om det ska bli bikini och isåfall vilken modell, eller om jag ska satsa på en fräck baddräkt...? Linn sa att hon skulle nog köpa det och jag har aldrig haft en tanke på det, men när hon sa det så lät det faktiskt som en bra ide så jag kankse apar efter o. köper en jag med.. Får se om jag hittar någon :) Vem vet, om ytterligare en månad sitter den kankse ännu bättre :) Det är ju målet iaf...

Åt två smörgåsar idag som jag bakat själv + en liten tallrik med vaniljyoghurt -lättsockrad o. light förstås.. =P
Till lunch idag blir det bönburgare, alltså hamburgare, fast biffen är gjort på kikärtor istället. Det är jättegott...!
Middagen kommer bestå av linsgryta o. pasta... Det har David beställt idag :-)

Igår var vi barnlediga, så då var vi inne i stan på thai o. åt lunch... Mums!!! Jag år mest bra saker, ris o. sånt.. Men smakade på EN friterad räka och typ 5 friterade kycklingbitar... Men kycklingen var "bara" friterad som den var och hade ingen frityrsmet runt sig som räkan hade, så dom var inte jätteonyttiga ;-) hehe.. In My Dreams, jag vet ;-)


I förrgår var Lisa o. lilla Tezz här :) Jätteroligt o. passande för jag satt hemma o. hade skittråkigt... Vi gick ner i parken o. fika i solen :-) Julia sprang runt o. lekte :-)
Hon kankse skulle komma idag igen, får se om hon hör av sig :)

Jag är nästan klar med balkongen... Så snaaaart kommer det bilder.. ;-) Det är egentligen inte så kt jag gjort o. ska göra, det är bara det att jag är seg ;) Men snart är det iaf dags att grilla lite där :)

8 dgr kvar

Det är idag åtta dagar kvar till mätningen. Jag har lagt till några saker som jag ska mäta. Förut var det bara midjan och vikten, men nu ska jag även mäta:
  • bröst
  • stuss (runt rumpan)
  • lår
Bröst & stuss har jag aldrig mätt förut, men låren mätte jag förra månaden. Fast jag skrev aldrig ner det, men dom var iaf 65 cm "tjocka"... Intressant och se om dom är mindre denna månaden elr om det är samma.

-Nu ska jag ut och gå-

Paket!!

David kom hem för ca en timme sen och jag fick en jätteportion sushi av honom, som han köpt i uddevalla...! :D Åååååå, så gott!! Det ska jag spara tills ikväll (okej, EN bit har jag smakat redan)... Jag fick även massa "hello kitty" sockar -rosa, gröna o. gula :) Hehe, söta!

Ett hjärtligt vardagsdags-grattis till mig!

Fyller 20 år idag......!
:-D



-våg-

Jag fick en digital våg av mina föräldrar idag, ett förskott på födelsedagen. Fyller nämligen 20 år imorgon...! :-D
Hade verkligen ångest över att väga mig "på riktigt", tänk om vågen visade 80 kg fortfarande, eller ännu värre... att den visade på MER!! Men tack o. lov visade den "rätt" :) Jag har gått ner i vikt...! Vägde 77.4 kg och har alltså totalt gått ner 3.6 kg. Vi får se om jag kommer ha gått ner ytterligare någonting den 14 maj. Det är ju då det är väg- o. mätdag egentligen...

Igår gifte sig en kompis till mig -Ellinor. GRATTIS igen!














Filmtips!

SUPER SIZE ME

Dokumentärfilm som undersöker de lagliga, finansiella och fysiska konsekvenserna av Amerikas hunger efter snabbmat. 37 % av landets barn och tonåringar är för feta, och bland vuxna väger två av tre mer än vad som är normalvikten. Är det avsaknad av självkontroll, eller ligger felet hos snabbmats-restaurangerna? Filmaren Spurlock utsätter sig själv för ett experiment: han ska endast leva på McDonalds mat under en hel månad...




Klipp från början på filmen: http://www.youtube.com/watch?v=V168xofxgu0

Jag tycker att detta är en jättebra film på många sätt. Den är intressant, all fakta är helt otrolig och även om man fattar att maten på mcdonlads inte är bra, så fattar man inte HUR dålig och hur farligt det faktiskt är, även i små mängder. Den är även rolig på det sätt dom gör "undersökningen". Man följer Morgan Spurlock som varje dag i en månad ska äta frukost, lunch, middag och ALLA övriga mål, till och med vatten, från McDonalds.

Om du inte sett den än, gör det!

latdagar

Har jobbat natt inatt + dagen igår... Workaholic = jag xD
Så har inte sprungit nu på ett par dgr, men det blir det ändring på redan imorn!
I helgen blir det bröllop!!! En vän gifter sig :-) Hur ska detta gå, jag som har kakförbud ;-)

RSS 2.0