Dag 15

08:00 -frukost
1 tallrik naturell lättyoghurt med kanel
1 husman med mjukost o. skinka
1 glas vatten

12:00 -lunch
kycklinggryta
1 glas vatten

15:00
promenad ca 30 minuter

19:00 -middag
broccolipaj med MASSA sallad
Massa vatten :)

Jättedålig dag idag... Ätit alldeles för lite idag. Har inte känt mig så hungrig heller, men jag borde ha tagit lite frukt elller nåt då istället... Jaja, får äta mer imorn :) Är mätt nu iaf efter pajen, haha! Åt så jag trodde jag skulle spricka:p Tog massa sallat o. tomat å sånt så magen blidde full... :p

Imorgon fyller Julia 1 år...! ETT ÅR :D Wiiie....!

Dag 14

Två veckor har gått och det känns jättebra. Även om jag själv inte känner att det händer så mkt så har jag fått många kommentarer om att jag ser smalare ut och så, det är jättekul...! :) Om två veckor är det dags att mäta o. vägas igen... Ska bli jättespännande...!

07:00

promenad drygt 50 minuter

08:00 -frukost
1 tallrik f-fil med keso (1.5% fett)

11:00 -lunch
linsgryta med potatis
2 glas saft (light)

14:30 -mellanmål
1 smörgås m. mjukost, skingo o. gurka

19:30 -kvällsmål
räkfrossa, haha
Räkor, vitlöksbröd o. MASSA aioli <--- Ajja bajja, hihi

Dag 13

Äntligen har jag fått rört på mig, känns som att det var flera veckor sen...!
Idag har dagen sett ut såhär:

08:30 -frukost
naturell lättyoghurt 3.5 dl
musli 50 gram
russin
1 glas vatten

11:00 -lunch
85 gram fullkornspasta
400 gram tonfisksås
1 glas vatten

14:00 -mellanmål
2 dl naturell yoghurt
50 gram musli

16:00
rask promenad, 50 minuter

19:00 -middag
ris o. kycklinggryta
1 glas vatten

Det blev ingen jogging, utan promenad istället. Bättre det egentligen om man ser till fettförbränningen :) Får se vad det blir imorn, om jag både går o. joggar elr bara går...?
Ååå, den här kycklinggrytan jag åt nu ikväll var det godaste nånsin!!! Hade i strimlad kyckling, purjolök, paprika, vitlök, bambuskott, soja, minimajs o. sambal (stark krydda) MUMS! Fick verkligen skärpa mig för att inte ta en stor portion till, haha!
Ikväll är det säsongsstart för "barnmorskorna" på SVT 1, det ska jag se!
Imorgon ska jag även på räkfrossa tillsammans med Linn på Cheers i Uddevalla... Inte så jättebra kankse, med tanke på att det även serveras vitt bröd o. massa majonässåser.... Men jag får snåla me såserna å frossa i räkor :D
Funderar på att börja styrketräna...?

Dag 12

Blev inte så mkt träning idag, typ ingen alls. Sprang på torp bara, men det kan ju knappast räknas som motion.. haha!

Men åt gjorde jag idag iaf ;)

08:30 -frukost
fruktsallad med russin o. kanel
(äpple, banan, apelsin, päron)

11:30 .lunch
kyckling med fullkornspasta
1 glas hempressad apelsinjuice

15:00 -mellanmål
150 gr banan
3 dl mjölk

19:00 -kvällsmål
2 mackor med mjukost, skinka o. gurka
1 glas juice

Imorn MÅSTE jag ut o. gå... Blir ju alldeles plurrig av att sitta inne xD
Träffade föresten Malin en stund idag, kul...! Måste ta en kik på hennes nya lägenhet snart :)

Kul :)

Fick på mig ett par av mina jeans idag
som jag inte kunnat ha sen Julia föddes! :D
Dom sitter inte ens åt i midjan nu, kuuul...!
:D :D :D :D :D

Dag 11

07:00
45 minuters promenad

08:00 -frukost
havregryn
banan
apelsin
mjölk
(blandat)

10:30 -lunch
pasta med kikärtor
1 glas vatten

13:30 -mellanmål
150 gr banan
2.5 dl lättmjölk

17:00
1 glas juice

19:00 -middag
kyckling o. pasta med tomatsås

Det går ganska bra med tvåveckorsdieten :) Iaf idag... Men imorn ska vi storhandla så då kmr de bli roligare att laga mat... Just nu har vi nästan inget hemma o. ikväll åt vi upp sista kycklingen me. Snart har det gått två veckor, det går fort! Midjan börjar ge med sig lite också :) Kuligt...!
Nu har det börjat snöa som attan igen... Skit.. Det är inget kul att ut o. gå när det snöar o. blåser.. Det är så himla kallt! Imorse gick det ganska bra att gå för det blåste inte så mkt. Men rundan jag brukar gå gick snabbareidag så jag fick gå en extra liten sväng runt en affär, haha, för att inte komma hem för tidigt :) Positivt att jag orkat öka på under promenaden ;)
Imorgon ska jag springa igen... Urk, de kmr antagligen bli i skogen igen (Vill INTE) *gråter* De va döjobbigt sist.. Kanske att jag springer en halvtimme nere i centrum bara.. Där är iaf plogat!

Dag 10

Dagens mat och träning:

07:00 -frukost
fruktsallad med keso

10:00 -mellanmål
frukstallad
1 glas mjölk

13:00 -middag
PÅSKMAT...... dvs:
8 köttbullar
15 kroketter
1 prinskorv
3 skedar potatissallad (hemgjord)
2 skivor lamm
5 "bitar" broccoli
3 glas vatten

17:00 -middag
kikärtsgryta med bandpasta (fullkorn)
1 glas lättmjölk

18:00
sprang två varv i skogen, 30 minuter
(men i ärlighetens namn så sprang jag ömsom gick, för det var så mkt snö så det gick knappt att komma fram. Speciellt inte när man ska jogga xD. Detta har varit det jobbigaste hittills, urk...! Men jag hade det inte lika jobbigt som min bror, som sprang med en ryggsäck på ryggen som vägde 20 kg.....! Haha, han är helt otrolig :)... Aja, inte nog med att det var massa snö på stigen om även är full med stubbar och andra håligheter.. Det var även väldigt mkt uppför.. Jag säger bara.. HUA...!)

20:00
1 päron
1 glas vatten

Det var riktigt jobbigt att springa idag...! Men det var inte så konstigt kanske med tanke på terrängen xD Imorgon blir det nog ingen jogging, men komma ut o. gå ska jag försöka mig på iaf :) Helst på morgonen innan frukost, det är det effektivaste sättet att bränna fett på, säger Fredrik Paulún.

Det hade varit kul att börja med nån slags "sport".. Elr ja, träning alltså som till exempel spinning elr aerobic :) Men jag har nog inte råd med det för tillfället.. Men nån gång ska jag börja med det några ggr i veckan hade jag tänkt. Jag tycker om när nån säger åt mig vad jag ska göra, haha.. Då kan man inte ge upp lika lätt pga av grypptrycket, hehe ;-) Dessutom tycker jag det är mkt roligare att träna ihop än att gå ut och gå själv :) Dom ska ju faktiskt öppna ett gym här hemma :D Ska undersöka det mera... Tror inte det var så dyrt, det är bara tiden också då som ska passa.. Hmm.. Mja.. Ska kolla upp det noggrannare som sagt :D

Nu ska jag gå och ta mig mitt päron och mitt glas med vatten, sätta mig framför tv´n o. se på Erik & Mackan -hela & rena :D Efter det blir det Andra Avenyn....! Tyvärr står godisskålen på tvbordet (DUMMA DAVID, HAHA) Men jag ska äta läääänge på mitt päron för att undvika den skålen ;-)

BTW... Det hade vart kul om dom som läser lämnar en liten kommentar, aaa bara så jag vet vilka som läser :) Ju fler som läser desto mer måste jag ju "skärpa" mig ju :) Hihi...

Dag 9

Mat & träning idag:

09:00
45 minuter promenad

10:00 -frukost
1 tallrik fil med kanel
en halv banan
2 smörgåsar med mjukost o. skinka
1 glas vatten

13:00 -lunch
lax med potatis
morötter
1 glas vatten

15:30 -mellanmål
8 bitar sushi
wasabi
ingefära
1 glas juice
(sushin innehöll gravad lax, gurka, omelett dvs ägg och vatten
samt grötris och + nori, dvs rostat sjögräs
)

19:00
1 päron


Från och med imorgon ska jag börja följa Paulúns 2 veckors fettförbränningsprogram. Han har nämligen i sin bok, "allt om fettförbränning", tagit fram ett matschema med frukost, lunch, middag, mellanmål och kvällsmål. Varje mål har sju olika alternativ och är anpassade till tiden på dygnet. Alltså, maten som man äter till frukost är perfekt frukost osv. Efter två veckor ska man genom att ha följt detta märka resultat :) Så imorgon blir det fruktsallad till frukost...! Det står även att om man följder detta "schema" mer än 2 veckor, då ska man införa en ätardag per vecka. På ätardagen ska man äta sånt man tycker om helt enkelt -det kan vara en god gräddsås elr lite lösgodis. Detta för att kroppen ska förstå att den inte svälter och däremed lurar man kroppen att släppa ifrån sig mera fett, hehe...!

glöm inte att besöka fredrik paulúns hemsida! där finns massor av tips och fakta när man vill gå ner i vikt...! Det finns även recept och en webshop!

---> http://www.paulun.se <---

Julias påskägg!!!

Men MUMS...! Detta är nog en av dom godaste sakerna jag vet -munkar utan botten, bara massa gott klet...! "Tyvärr" är dom Julias, för hon fick detta påskägg av sin mormor & morfar, så jag ska allt hålla fingrarna borta. Även fast det är svååårt! Hjälp.... xD

image5

Påskafton

Påskafton idag...! Och sån tur var så hade påskharen INTE lagt nåt påskägg under min säng :) Men hos både David och Julia hade han varit, hihi...! Jag har precis ätit sushi, det är helt sjukt gott. Men jag är inte lika bra på att göra det som dom inne på "min min sushi" i uddevalla är. Men det duger :) Åt typ 8 bitar bara, men blev jättemätt...! Haha, jag som hade gjort runt 20 bitar och såg så fram emot att få äta dom xD
Igår ställde jag kikärtor i blöt, så dom ska jag tillaga senare till middag... Har köpt god bandpasta också, så det ska vi äta till!

Julia är hos mina föräldrar idag. Jag ringde dit och bad om laxråd och då tyckte dom att vi kunde ta svängen förbi dom och lämna Julia där när vi ändå skulle ut och handla lax :) Ja, inte säger man emot ;-) Ska hämta henne om en halvtimme, så det var skönt att få äta i lugn och ro... :)

Var ute och gick imorse... Det var fortfarande snö, men solen sken så fint så jag trodde det skulle gå bra. Men hua vad det blåste!!! Och solen sken rätt i ansiktet och det blandat med massa vit snö resulaterade i att jag i stort sett blev blind. Väldigt störande att vara ute och gå då, halvblind i massa blåst! Men jag kom mig runt iaf, haha... Otroligt nog :) I sista backen hade jag faktiskt lite flyt och fick blåsten i ryggen, dessutom var det plogat på den lilla vägen... :) Wiiiee, skönt avslut på promenaden.... trodde jag.............. Backen svängde och precis i svängen får jag blåsten rakt i ansiktet igen... och dessutom så hade man slutat skottningen alldeles precis där så sista biten på backen (som gick brant uppför såklart xD) så jag fick pulsa fram i hög snö, i uppförsbacke med vind i ansiktet sista biten.. URK...! Jag hatade allting i hela världen då kan jag ju tala om, så hade jag mött nån där som hade frågat vad klockan var elr nåt så hade jag pucklat på människan, haha...!

Om precis en vecka fyller Julia 1 år :) Då blir det kalas...! Jag ska laga massa god tårta och annat mums, men INTE äta själv :( Ska hålla mig fram tills 3 maj, då ska jag ha en liten ätardag. En kompis ska nämligen gifta sig då, så det är mitt första "stopp" :) Sen när 3:e maj är över så är det dags att vara nyttig igen :) Det kommer nog slinka ner lite god mat mellan 31 mars och 4 april med... Då ska vi ju till spanien på bröllopsresa xD Men ska begränsa intaget någorlunda iaf :) Får kompensera med massa promenader på madrids gator :)

Dag 8

Idag har det varit världens värstaste snöoväder, så jag har inte ens gått till affären idag. Men det passade ju bra eftersom tanken var att jag skulle ha vilodag idag :) Hoppas det är bättre väder imorgon så jag kan ut och gå och springa...!

Har käkat detta idag:

06:30 -frukost
1 tallrik fil med kanel
½ banan
1 knäckebröd med skinka

09:30 -mellanmål
1 knäckebröd
1 ägg
1 apelsin

13:00 -lunch
pannbiff med potatis
sallad
1 glas vatten

17:00 -middag
lax med potatis
morötter
1 glas vatten

19:00
päron

Skulle ha ätit nåt innan middagen, men det fanns liksom ingen tid. Jag var och handlade och middagen tog tid att göra... Var inte så hungrig heller i för sig, så jag tänkte inte på det :) Jag längtar så till nästa månad, så jag kan vägaoch mäta mig :D:D:D Ska bli så kul och se om det hänt nåt...!

Dag 7

Nu har det gått en vecka! Tjohoo...!

Idag har jag ätit såhär:

07:30 -frukost
1 stooor smörgås (och hög!) med mjukost o. gurka
1 stort (!) glas vatten

10:30 -mellanmål
1 smörgås med mjukost och grönsak
1 glas mjölk

12:00 -lunch
en tortilla med lammkött, potatis och grönsaker
1 glas vatten

16:15 -middag
taco o. makarongryta/paj med keso
1 glas saft (light)

19:00 -kvällsmål (Klockan är inte sju än, men jag kommer att ta mig en tallrik fil om en timme.. hehe)
1 tallrik fil med kanel

Sammanfattning: Har kommit fram till att jag borde äta mer till frukost. Imorgon kommer jag därför äta mina 2 mackor PLUS en tallrik fil :)



Träning:

06:40
aktiv promenad, 45 min (gick innan frukost)

11:00
promenad ner till centrum ca 40 minuter. Handlade med mera..

15:30
skogspromenad, 30 minuter

Sammanfattning: Det har blivit mkt rörelse idag, vilket är både roligt och bra :) Imorgon är det däremot dags för en vilodag så kroppen orkar med :)



Imorgon har jag o. David varit förlovade i 3 år. Då ska vi åka iväg och grilla lite :) Grillade grönsaker är ju riktigt mumma, speciellt majskolvar! Ska nog göra ordning lite kyckling att grilla med. Myysit :)

Dag 6

Snart hållt på en vecka nu ju :) Aldrig kännts så bra förut... Jag tror det är bloggandet här som gör det faktiskt, så jag rekommenderar verkligen alla er som är trögstartade att börja skriva blogg på internet om er träning och om vad ni stoppar i er...! Det motiverar en verkligen...! :)


Idag har jag ätit följande:

07:00 -frukost
2.5 husman med mjukost och skinka
1 glas vatten

09:30 -mellanmål
1 äpple

11:00 -lunch
200 gr fiskbullar med hummersås
1 glas vatten

13:30 -mellanmål
1 banan
1 smörgås med mjukost, skinka och gurka
1 glas vatten

15:30 -middag
lamm med klyftpotatis
lite sallad
1 glas vatten

17:15 -efter träningen
1 smörgåsbit
1 glas mjölk

19:30
1 frukt

Sammanfattning: Det känns som att alla mattider flyttats fram. Tidigare lunch och middag idag :) Ja, alltså... Dom har ju flyttast fram av nån anledningen, men jag vet inte hur det blev så.. haha! Aa, det finns inte så mkt att säga idag om maten egentligen... Varit bra idag tycker jag ;-)



Träning:

12:30
aktiv promenad, 45 minuter

16:30
jogging, 2.5km
(Sprang på 18 minuter idag!!! Kuuul...! Inte konstigt att jag var tröttare, haha!)


Det var jättejobbigt att springa idag och jag trodde det berodde på att jag vart ute och gått tidigare på dagen, men när vi kom tillbaka till bilen så visade det sig att jag sprungit 2 min snabbare än innan. Inte konstigt att det kändes som att jag skulle dö då..?! Haha, rolig överraskning iaf :) Få se om jag springer imorn igen, men det lutar åt nästa dag igen faktiskt :) Blir nog "bara" promenad imorn :)

Råd och tips om fettförbränning...!

Lite fakta ur böckerna "allt om fettförbränning" & "Effektiv diet".


Kvinnor ska ha ca 20-25 % kroppsfett
Män ska ha ca 12-15 % kroppsfett

Nivåer under 10-12 % för kvinnor är livshotande!

 

Livsmedel:
Pasta -långsamma kolhydrater (ej nudlar!)
Fisk & skaldjur -fettsnål, mkt protein
Frukt -fiberrikt, fettfritt, lågt Glykemiskt Index (frukt skyddar mot cancer & hjärtsjukdomar)
Grönsaker -fiberrikt, fettfritt (man kan äta i stort sett hur mkt som helst av detta)
Avokado -mkt fet (undvik!)
Kyckling & kalkon -mkt protein, fettsnålt (kalkon innehåller mindre fett än kyckling)
Päron -den frukt med långsammast kolhydrater = bra!
Banan -bäst efter träning pga av snabba kolhydrater

 

-fibrer minskar risken för tjocktarmscancer-


Fibrer med lågt GI ---> bönor, ärtor, linser, frukt, grönsaker


Krydda maten!
Kryddor ökar termogenesen (värmeproduktionen) vilket gynnar fettförbränningen.

 

Bra kryddor:
vitlök, chilipeppar, tabasco, senap (senapspulver föredaras, för att slippa fett o. kolhydrater som finns i vanlig senap), ingefära, kanel.

 

Godis: Socker är bättre än fett så ät hellre marshmallows än choklad till exempel, om du måste.
1-2 godisar/dag gör i stort sett ingen skillnad, men oftast är det svårt att sluta om man väl börjat så rekommendationen är att avstå helt ändå.


  • Ris är bättre efter träningen då det innehåller snabba kolhydrater.
  • För att behålla sin muskelmassa ska man äta mkt protein.
  • Ta ett stort glas vatten före maten så känner du dig mätt fortare och äter inte för mkt.
  • Undvik mättat fett!
  • ÄT omättat fett
  • Ät fisk, det innehåller nyttigt fett! (lax, sill, makrill med flera)
  • Ät sojabönor, dom innehåller mer protein än kött

 

Viktnedgång:
0.5 kg kroppsfett innehåller 3.500 kcal därför måste man förbruka 3.500 kcal/vecka , dvs 500 kcal/dag. Antingen genom att minska energiintaget med 500 kcal/dag elr genom att öka den fysiska aktiviteten med 250 kcal/dag samt minska inaget med 250 kcal/dag.

 

Man ska gå ner ca 0.5 kg/veckan, inte mer!

20 % av energiintaget per dag ska komma från fett (20% av det totala kaloriintaget/dag)

 

KALORIER:

Protein innehåller 4.1 kcal/gram
Fett innehåller 9.3 kcal/gram
Kolhydrater innehåller 4.1 kcal/gram

 

 

Uppskattad energiförbrukning per dag:
Inaktiv man: -2.300 kcal/dag
Medelaktiv man -2.800 kcal/dag

 

Inaktiv kvinna -1.700 kcal/dag
Medelaktiv kvinna -2.200 kcal/dag



MAXIMAL FETTFÖRBRÄNNING:
-Morgonpromenader-

  • Drick ett stort glas vatten före morgonpromenaden. Då flyter blodet lättare.
  • Drick 2 koppar kaffe 30 minuter innan promenaden. Det ökar fettförbränning samt ger ork.
  • Ät ca 20 gr protein 30 minuter innan promenaden., ex. äggvita elr fisk
  • Ät vanlig frukost så snart som möjligt efter träningen, annars bryts även muskler ner.

Gå i minst 45 min, max 90 min. Går man mindre än 45 minuter bränns inget fett, går man mer än 90 minuter bränns även muskler.


Träna ca 1-2 timmar efter du ätit, samt före frukost på morgon.
Drick 1-2 liter vatten per dag! Vid uttorkning sjunker fettförbränningen.


Dag 5

Matsedel idag:

9:00 -frukost
3 mackor (hembakade) med skinka och gurka
1 glas vatten

12:00 -lunch
pytt i panna från igår
1 glas vatten

15:00 -mellanmål
150 gr kräm med linfrö och mjölk

18:00 -middag
2 tortilla med tacos
2 glas saft

Sammanfattning: Jag äter FORTFARANDE för lite... suck xD Eller iaf för sällan, varje måltid är lagom mkt, men jag borde klämma in ett till mellanmål per dag och kankse ev. nåt litet på kvällen efter middagen. Läste nämligen i "effektiv diet" att det sista man äter för kvällen bör bestå enbart av protein. Ska försöka mig på det imorgon :) Imorgon ska jag göra lammstek till middag, mumma!!! Fick en stor bit av mina föräldrar, så imorn ska jag laga till den i ugnen. Fick låna en ugnstermometer av dom med så jag lyckas få lammet sådär rosa inuti.. Ååååh, goooott....! :D



Träning:

11:00
promenad ner till centrum, ca 45-50 minuter.
(handlade, lånade böcker om yoga och postade brev)


Det blev inte så mkt träning idag då denna promenaden innehöll massa ärenden så det var inte 100% promenad hela tiden. Men jag var ute och rörde på mig iaf och man ska ju faktiskt inte träna varje dag :) Ska springa imorgon iaf hade jag tänkt :) Lånade som sagt ett par böcker om yoga. Det verkar väldigt intressant och det kan jag ju passa på att göra när Julia sover på dagarna, det hade vart fräckt :) Ska läsa imorgon och ev. testa lite :) Om jag kunde lyckas få in 1-2 yogapass om dagen á 30 minuter elr nåt så hade ju det varit jättebra!

Det känns bra fortfarande med min diet. Känner ingen lust alls till att äta nåt "förbjudet" som jag gjort andra gånger jag försökt gå ner i vikt. Jag känner verkligen att det är allvar nu och att jag den här gången SKA lyckas. Och bara tanken på att bli normalviktig känns så härligt, så jag tänker inte sumpa den här chansen! Jag är laddad till tusen och ska klara det här...! Jag KOMMER klara det här :D

Jag känner mig piggare på dagarna och magen känns inte lika uppblåst längre. Jag känner mig slank, trots att jag inte alls är det, men det känns så skönt att känna sig fin :) Det gör verkligen mkt att inte ha magen full i fet mat...! Jag börjar faktiskt tro på att man är vad man äter :)

BOKTIPS...!

Effektiv diet
av: Ove Rytter
490432-4

Boken inehåller 80 diettips och har 30 exempel på måltider som är perfekt vid fettförbränning och muskelbyggning. Den tar upp om lightprodukter verkligen är bra elr dåliga och vilka dom största kalorifällorna är. Här står också hur mycket kroppsfett man faktiskt ska ha och den tar även upp ämnet anorexi och andra ätstörningar. Något som är lite roligt och också väldigt bra, är att man kan läsa om energiförbrukning vid olika aktiviteter. Till exempel så går det åt 0.035 kcal per minut och kilogram om man bakar :)
Läs mer om boken här: http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9197256145



Allt om fettförbränning
Av: Fredrik Paulún
490432-2

Här står allt om hur man går ner i vikt; hur man ska göra, vad man ska äta, hur mkt man ska röra på sig och viktigast av allt... Hur man behåller sin vikt...! Man får veta vilka ämnen som minskar fettförbränningen, tips på olika dieter, GI och det finns dessutom ett tvåveckors fettförbränningsprogram, som är mkt enkelt att följa. I boken finns även 54 frågor och svar om träning och fettförbränning. Och faktiskt så är i stort sett alla frågor sånt man faktiskt undrar över -väldigt bra! Det här är en väldigt lättläst bok och är inte omständigt skriven utan ger raka enka svar, så man kan helt enkelt inte misslyckas om man följer råden i denna bok!
Läs mer om boken på: http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9197457019

Dag 4

Matsedel:

07:30 -frukost
2.5 smörgåsar m. mjukost o. skinka
1 glas vatten

10:00 -mellanmål
1 banan

13:00 -lunch
lasagne, som igår (Wiiie, sista portionen!!)
1 smörgås med mjukost o. skinka
1 glas vatten

16:30 -middag
pytt i panna (jag gjorde den i ugnen för att slippa ha i en massa stekfett,
dessutom hade jag kassler istället för korv.
)
Lite gurka, haha
1 glas vatten

21:00 -efter joggingen
Ett stort glas mjölk

Jag struntar i att räkna kalorier nu ett tag, för jag har lånat en våg samt lite böcker om fettförbränning och diet och så fort jag pluggat och lärt mig mer om detta,så ska jag börja räkna kalorier igen. För det första ska jag kolla upp hur många kalorier just jag behöver få i mig för att nå dom mål jag satt upp och för det andra måste jag då kolla upp hur mkt vid varje måltid jag då behöver äta.
Idag har jag bakat mitt bröd, så imorn blir det god frukost, längtar redan!



Träning:

15:00
ca 1 timmes promenad

20:15
jogging 2.5 km (det gick mkt lättare idag, inte lika jobbigt med flåset.
Benen däremot var lika döda efteråt, hehe
)


Jag och David tog en promenad innan middagen med barnvagnen. Fick passa på när det inte snöade och skönt nog så blåste det inte heller...! Julia sov så gott hela tiden :) Och till kvällen sprang jag ihop med pappa och lillebror. Det gick mkt lättare idag, även om jag sprang på samma tid idag som i förrgår. Men jag kände mig inte lika död, även om det var på gränsen... Hehe...

Tyvärr blev det inget överby idag, det snöstormade alldeles för mkt på vägarna och feg (och halvblind) som jag är så kändes det säkrast att stanna hemma. Men tur i oturen, för nu hann vi ju med en promenad istället :)
Linn, en annan kompis, kom hit en snabis förut också och hälsade på. Hon undrade om jag hade gått ner i vikt! :D Iiih, kul att höra sånt :D

Snöstorm...

Det snöar och blåser som attan där ute. Jag som hade tänkt mig ut... Om det bara hade vart jag ensam så hade det ju inte varit några problem, men det känns lite väl ego att tvinga med mig Julia ut i ovädret, när hon är lite förskyld dessutom. Hon sitter i sitt rum och leker nu...

Men ÅÅÅÅÅHH........! Detta är Tusende ggn jag river sönder brallorna! *morr* Jag har en flärp längst ner på ena byxbenet och hela ****** tiden rullar jag över flärpen med datastolen och så ska jag flytta foten och då river det sönder ännu mer...! Gaah...!

Har fortfarande inte bakat mitt bröd xD Jag skaaaaa göra det nu, snart... hehe...
När min husband kommer hem ska jag åka iväg till överby tydligen, en knasig <3 liten vän jag har ville jag skulle följa me :-) Men när jag kommer hem igen ska jag springa 2.5 km. Får se hur det kommer gå i snön och snöstormen. Förhoppningsvis blåser det på rätt håll så jag får lite knuffhjälp :-D
Åt frukost för 2.5 timme sen så innan jag bakar bröd borde jag käka nåt litet mellanmål... Känns bara så onödigt för jag är inte alls hungrig. Men jag blir väl hungrig nån timme innan det är dags för lunch annars, men det har jag inga problem med heller. Att vänta den timmen alltså trots att jag är hungrig :) Aja, ska gå och ta en liten banan nu och sen ska jag baka bröd (?)

Dag 3

Matsedel idag:

07:30 -frukost
2 husman med mjukost och kalkon
1 glas vatten

12:00 mellanmål
1 äpple

13:00 -lunch
lasagne, som jag gjorde igår
1 glas vatten

18:00 -middag
lasagne, samma som till lunch
1 smörgås med mjukost och skinka
1 glas mjölk

Totalt kaloriintag: ca 700 kcal (målet är att äta ca 1000 kcal per dag, så detta är alldeles för lite. FY SKÄMS på mejj :p)

Sammanfattning: Det vart lite snålt med mat idag, vilket är konstigt egentligen eftersom jag varit hemma hela dagen och inte gjort någonting nästan. Har inte känt mig hungrig, men vet inte om det är bra elr dåligt tecken... Hehe...! Himla trist att äta samma mat idag som igår men... Blä.. Men onödigt att stå och laga ny mat när man redan har färdig mat. Det blev lasagne över igen (!) så kommer få käka de till lunch imorn IGEN... Urk.. Det är god mat alltså, men inte så mums att äta samma mat hela dagarna... ;-)
Egentligen skulle jag ha ätit nåt mellanmål på eftermiddan med, men det blev liksom aldrig. Vi gick ut och gick och handlade istället... Aja, imorgon SKA jag äta nåt annat till middag iaf :) Men vad? Hmm, får grunna på det inatt :D



Träning:

17:00

lugn promenad till centrum på ca 25 minuter


Jag var aldrig ute och gick imorse, dels var jag lite lat och tänkte att det är ju faktiskt söndag idag (=vilodag) och så var Julia väldigt trött och grinig, snuvig och så... Så dels för hennes skull också så stannade jag hemma så hon fick sova o. vila i lugn och ro :) Hon var piggare på eftermiddan så då passade vi på att gå ner och lämna tillbaka biblioteksböckerna (!) och så handlade vi lite. Imorgon ska jag iaf springa igen, samma runda som igår. Får se om tiden blir bättre då :) Fast huvudsaken är väl att flåsandet minskar, haha...!

Ska snart baka bröd, för det håller på att ta slut. Men först ska jag se på andra avenyn -den dåliga serien som man måste kolla på fast den är så dålig, just FÖR att den är så dålig :-D hehe...

Jaaaa!

Jag har minskat 1 cm i midjan redan...! :) Totalt 7 cm sen jag började lite smått i januari, men jag började ju om på riktigt nu så att säga så jag räknar inte med dom 6 centimetrarna. Så 1 cm i midjan på 2 dgr, nöjd nöjd :)
Ska egentligen inte skriva ut resultat såhär pö om pö, men det var så roligt att det funkar redan!
Men nästa gång resultat kommer så är det den 14:e varje månad, eftersom det är det datumet som jag började mitt "nya liv" på ;) Så med en månads mellanrum kommer resultaten :) Spännande!

Imorse vaknade Julia kvart över fyra... URK...! Så jag hade gärna spenderat hela dagen i sängen, men jag ska allt försöka komma ut på en promenad ändå. Nu ska vi bara äta lite frukost och så får vi se om vi ger oss ut direkt elr om en liten stund. Vi ska ut och gå i eftermiddag också, hela familjen. Även om det inte blir en lika aktiv promenad så är det ändå en promenad ;) Gör gott det för min "lilla" mage :)

Dag 2

Matsedel idag:

08:30 -frukost
2 knäckebröd med hummus och tomat
1 glas vatten

12:00 -mellanmål
1 tallrik jordgubbskräm m. mjölk och linfrön
1 glas vatten

14:30 -sen lunch
1 port lasagne gjord på linsgryta och fullkornspasta
sallat och tomat
1 glas vatten

18:30 -middag
köttfärsgryta m. kikärtor och ris
1 tomat
2 glas vatten

Totalt kaloriintag: ca 950 kcal

Sammanfattning: Nöjd med dagen. Bra mat och lagom portioner. Idag har jag varken känt mig jättehungrig eller jättemätt, lagom hela tiden :) Jag har dessutom stått emot att frossa i godisskålen som står här hemma nu och jag åt heller ingen glass när det serverades hemma hos svärisarna förut :)



Träning:

09:45-11:15
"vanlig" promenad (uppdelat på två)
-Jag gick hemifrån till affären nere i munkeland för att handla lite, så jag gick dit, småhandlade lite och gick sedan hem. Så jag räknar detta som en promenad som är uppdelad på två, eftersom jag inte räknar gåendet i affären som "gång".

Dit: 09:45-10:15
-Till affären tog det ca 30 minuter.
Hem: 10:35-11:15 (inkl. ca 10 minuter på konsum)
-Hem igen tog det ungefär lika lång tid som när jag gick till affären.

Total gång: ca 60 min


17:00
jogging 2.5 km
-sprang på ca 19 minuter. Är nöjd med det, eftersom det är första ggn på nästan 4 år som jag joggar över huvudtaget. Jag gick inte heller någon gång utan sprang hela tiden, även om det inte gick så fort hela tiden.



Vi får se hur det går imorgon med gåendet, mina ben kommer vara spagetthi... Haha! Men ut ska jag åtminstonde...! Förhoppningsvis utan barnvagn ;)
På förmiddan idag skulle jag ju inte trötta ut mig eftersom jag skulle springa på kvällen. Men eftersom jag ändå skulle till affären så tänkte jag att; jomen då går jag lite lugnt dit, lunkar liksom. Bra att röra på sig när man kan. Men jag hade väl hunnit gå i ca 15 minuter innan jag blev skittrött och jättevarm! Attans...! Det var jättefint väder och solen låg på, så det gjorde väl sitt antar jag.
Men faktiskt så gick det bra ändå att springa :) Vi pratade (jag sprang ihop med mamma och lillasyster) nästan hela tiden och jag flåsade konstigt nog inte ihjäl av det. Det var några minuter alldeles innan vi kom till slutspurten så att säga, som jag trodde jag skulle svimma och aldrig vakna mer, men det gick över sån tur var och sista biten tog jag några älgkliv och spurtade på bra :)
Så jag klarade min första joggingtur bra :) (Lätt att säga nu i efterhand, haha) Det var nog mest ansiktet som tog stryk... Jag är nämligen en av dom som har turen att bli sjukt röd i ansiktet vid minsta ansträngning... xD

FRESTANDE

Jag var ute och gick förut och köpte lite godis inför påsk (inte till mig dock).
Men nu står skålen på bordet här hemma och riktgt blänger på mig!
Ser det inte gott ut så säg?!?!


image1

Men jag ska inte ta något, inte en enda bit! Jag var ute och gick i en timme förut så den promenaden ska inte godiset få förstöra ;-) Hehe... och om 4 timmar ska jag ut och springa dessutom, så hej då godiset! :D

Dag 1

Matsedel under dagen:

08:30 -Frukost
2 husman knäckebröd med mjukost (8%fett) och kalkon"skinka"
1 glas vatten

10:00
1 glas vatten efter promenaden

12:00 -mellanmål
1/3 knäckebröd med hummus

13:00 -lunch
1 kycklinglår med klyftpotatis och sallad
1 glas vatten

17:30 -middag
1 kycklingbröst med klyftpotatis
1 räksmörgås
1 glas vatten

Totalt kaloriintag: ca 700 kcal

Sammanfattning: Idag har jag ätit alldeles för lite, både för lite och för sällan faktiskt. Jag skulle tagit mellanmålet strax efter jag kommit hem från promenaden istället och inte vid 12, samt tagit ett mellanmål mellan lunch och middag. Däremot är jag hyfsat nöjd med vad jag stoppat i mig.



Träning:

Klockan 9:20-10:00
40 minuters promenad med barnvagnen



Det var skönt att komma ut i den härliga vädret idag och jag tror flickan tyckte det va lika skönt. Jag har tyvärr varit dålig på att gå ut med henne, så nu har jag bestämt att gå ut med vagnen varje dag! Det är bra för mig och roligt för henne. Imorgon blir det däremot en vanlig lugn promenad till biblioteket, för imorn kväll ska jag ut och springa. Så för att orka det ska jag inte träningsgå på morgonen.
Det känns bra det här och jag har inte ångrat vad jag gett mig in på än så länge iallafall :-D Det ska bli så roligt att se resultat!

Välkommen till min nya blogg och mitt nya liv!

Jag har i stort sett hela mitt liv försökt att gå ner i vikt och att bli smalare. Resultat? 16 kg tyngre och dryga 20 cm extra i midjan. Lyckat? Nej...

Jag kommer ihåg första gången tänkte ta tag i min vikt (som inte ens var överviktig, utan helt normal). Det var när jag var 12 år, jag och mina föräldrar hade varit i stan och dom hade köpt en dubbeldaim till mig. Jag satt med den i handen och tittade länge på den, innan jag till slut bestämde mig... "Nej tack, jag ska nog försöka att inte äta sånt där längre". När jag gett mig tusan på att försöka så har det gått bra, har haft ett midjemått på långt under medel och vägt precis så mycket som man ska göra när man är lång som jag. Men motivationen försvann och småbantandet ledde till ovannämda kilon och centimetrar.

Så igår bestämde jag mig igen, en gång för alla, att nu är det slut på det här! Jag vill inte bli större, trött och sjuk allt eftersom åldern stiger. Jag vill bli äldst i världen, starkast och friskast och då kan man inte leva så som jag gör.

Här i bloggen kommer man kunna läsa om min väg till ett normalviktigt liv. Jag kommer dagligen skriva ner vad jag ätit och vid vilka tider, både för min egen skulle för att se hur jag kan förbättra mig, men även för att jag vet att andra läser vad jag stoppat i mig ocg förhoppningsvis är det motivation nog att inte stoppa i sig nåt dåligt. Då ser ni det här och jag får skämmas ;-) Jag kommer även skriva ner hur ofta jag motionerar och eventuella resultat på måttbandet och på vågen!

NU ELLER ALDRIG!

Vikt och mått idag:
Vikt: 80 kg
Midjemått: 111 cm

RSS 2.0