27 mars

Borde ju egentligen skriva nåt, men har inte så mkt att skriva =) hehe...
Idag är det fredag och vi ska prova den nya pizzerian... *syndar*
Har gått ner totalt 13 kg sen förlossningen nu =)

Frestar...

Tack mamma o pappa som gav oss marängtårta idag... Den står i kylen o frestar.. (Har INTE ätit av den) Har borstat tänderna nu så jag inte ska "råka" smaka på den, hehe ;-)  Har varit en bra dag matmässigt idag faktiskt, förutom att jag smakade några klyftpotatisbitar förut runt 20-tiden... Men dom bjuder jag på ;-)
Igår gick jag med barnvagnen (med två barn i) hem till mamma. Promenad på 30-40 minuter =) Vågen går sakta men säkert nedåt... Hoppas på att snart komma ner till 72kg igen =)

Nu ska jag gå o lägga mig för Freja har somnat. Bäst att sova jag med då!

Grejjar!

Om en timme kommer Elli hit, till slut! Vi har inte setts på typ 10 månader!!!! :-O Hon ska följa med mig till BVC, hihi... Kul o slippa gå själv faktiskt :-)

Har en kycklingpaj i ugnen nu, så ska hinna få i mig lite lunch innan jag sticker dit tänkte jag =) Och så har jag gjort hummus! Det var jättelängesedan! Längtar tills det blir mellanmåldags så jag kan få smaka, hihi...

Har fått sån himla hosta! Vaknade inatt vid tolv o var tvungen att gå upp för jag kunde inte sluta hosta... Gick o la mig ien vid ett, först då lugnade det ner sig.. blä! Hoppas inatt blir bättre...

lunch

Idag blev det lunch iallafall... och frukost, haha...! Har inte riktigt bestämt vad vi ska äta till middag än, kanske lax...?
Idag eller imorn måste vi åka o handla. Har inga grönsaker hemma längre (bara frysta) och en liten stackars vitkål xD Desstom är mjölken slut...

Vi tänkte köra lite kycklingtema ett tag (när vi ätit upp det som finns i frysen, fisken o sånt...)... Kyckling är ganska billigt och så behöver man inte så mkt per måltid och så är det ju magert också... hehe...
Så ska vi göra lite roligare o godare sallader till varje middag, men inte bara isbergssallad i utan lite andra sorter och ha i tex valnötter och fetaost :) Roligare att äta då än om det bara är isberg, gurka o tomat ;) Tänkte även köpa nån god olivolja som man kan ringla över...

Nu skriker barnen... haha, help... xD

men då!!

Måste ju erkänna att jag åt en kanelbulle i förmiddags, haha... Eftersom min vakande faster till och med var där ;-) Åt dessutom ingen lunch, knäppt det där. Känner mig inte hungrig! Borde ju vara döhungrig nu när jag ammar?!!?

Nu är middagen på G iallafall :-)

Ska väga mig o mäta mage den 1 april tänkte jag, då är det en månad sen förlossningen... =)
Ska försöka komma igång med löpningen i maj med =)

aj då...

bekännelse: "råkade" äta ett wienergummi och en ferrarribil... dumming, haha! Håller på med lunch nu, köttfärslimpa :-) Får försöka hålla mig nu tills maten är klar, hihi...

15 mars och sol!

Var ute på första riktiga promenaden med barnen idag! Hade varsin vagn, David körde Freja =)
Vi gick en vända på drygt 30 minuter och sedan efter en liten paus tillbaka igen, så en total promenad på dryga timmen idag! Bra bra ;) Nu ska vi snart göra middag!

Blir hemgjorda hamburgare, inte bästa maten, men kommer iallafall inte ha nån dressing på, hehe...
Funderar däremot på om jag ska få göra mig lite popcorn ikväll när jag ska se på BECK... Hmmmm ;) Är ju trots allt inga micropop utan majskorn som man poppar i kastrull... Tror nog det blir lite popcorn ikväll... fy mejj ;)

14 mars

Vågen går fort nedåt, vägde 77,0 kg imorse :) Bra att graviditetskilona (hittills) åker av ganska lätt! Så just nu har jag tio kilo att gå ner till normalt BMI, det är inte så mycket egentligen :) Förra året gick jag ju ner drygt 9 kg på 3 månader så det kommer förhoppningsvis gå lika fort den här gången!

Igår var jag sjukt gottesugen, men det gick bra ;) Åt ett par bananer o ett äpple istället, haha!

Nystart!

Nu är det snart 2 veckor sedan vår andra dotter föddes och från och med idag ska jag lite smått börja om med min "diet"... Jag ligger fortfarande +6 kg från graviditeten och +10 cm i midjan, men det är ju som sagt bara 2 veckor sen så det är ju inte så konstigt att kroppen inte hunnit återställa sig mer :)
Idag väger jag 79 kg och har midjemått på 110 cm. Före graviditeten vägde jag 72 kg och hade ett midjemått på 99 cm :) Så första målet är att nå det :) Sen ska jag forsätta att försöka komma ner på 88 cm i midja och 67 kg på vågen :)

Jag ska inte börja med nån träning ännu, springa får jag inte ens göra förrän om ca 3 månader då man kan få lite olika komplikationer pga av förlossningen om man börjar för tidigt... Och promenader tidigt på morron skjuter jag fram ett par månader också då jag helst tar in alla sömn som går att få nu när Freja, som hon ska heta, är så liten och vaknar då och då på nätterna... Det jag ska göra nu i början är att "bara" tänka på vad jag äter och på hur mycket och fta jag äter.
Jag ska försöka äta en ordentlig frukost, lunch o middag samt åtminstonde ett mellanmål och dricka mycket vatten!

Idag var väl en sådär start, käkade ett glas mjölk och 3 små smörgåsar (hembakat iallafall) med en skiva ost på varje... Til lunch blir det kokt potatis o fiskbullar idag, haha! Blir kanske inte så mycket gormetmat nu när jag är ensam hemma med en tvååring och en nyfödd ;-) Till middag blir det iallafall en fiskgratäng gjord på lax :) (har förberett lite matlådor i frysen, så skönt att ha)
Jag tänker inte den här ggn skriva upp allt jag ätit, däremot ska jag skriva upp allt dåligt/onyttigt jag ätit... Så sålänge jag inte skrivit upp nåt jag ätit så har jag skött mig, hehe...

Ska bli skönt fram i april/maj när det blir lite varmare ute o vår och Freja blivit lite äldre så jag kan börja träna på allvar också!
Eventuellt ska jag försöka mig på at cykla lite redan nu, jag har ju faktiskt en träingscykel stående här hemma... *pust*

Jaja, då var det dags igen då! Wish me luck! :-D

RSS 2.0