21 veckor

Läget är oförändrat -midjan har samma mått som förra veckan, dvs 92 cm. Idag ska vi på kalas, mina föräldrar fyller år. Ska faktiskt äta precis det jag känner för idag trots inget resultat. O efter idag ska jag bannemejj ner dom sista centimetrarna...! Spinning idag klockan tio! O Bodybalance imorn -det har jag inte testat så det ska bli spännande!

From imorn blir det matschema dag för dag -frukost, lunch, middag, mellanmål, ev kvällsmål osv =) Förhoppningsvis ska det bli en sporre att skrärpa till sig ytterligare!

En vecka redan!

Nu har det gått en hel vecka redan sen jag slutade med schampo :-) Provade balsamtvätt igår (CO) och håret känns underbart! Mjukt o smidigt o hårbottnen är mjuk...! gillar´t ^^

Len som tusan!

Jag har nu kommit hem från träningen och idag gick det superbra! Börjar få kläm på alla kombinationer -tränade alltså STEP UP idag :D Och så testade jag en bodyscrub idag med när jag duschade :) Och jag har aldrig haft mjukare/lenare hud!!!!! Så sjukt skönt :D



Min lilla bodyscrub




Olivolja
Strösocker

Blanda olja o socker till en tjock smet o gnugga in det ordentligt på kroppen när du duschar.Snåla inte, utan bre på bara!
Skölj av sockret men tvätta INTE av oljan, Torka sen av dig som vanligt med handduk :) Mjuk hud, javisst! :D

andra metoder

Som jag nämde tidigare så kan man tvätta håret på andra sätt än bikarbonat... Man kan tex göra en egen variant av schampo. Jag har bara hittat ett "recept" än sålänge, men ska kika efter fler :) Denna innehåller ägg o man gör såhär:

ÄGG-schampo:
-ta 2-3 ägg och vispa ihop dom. (Lättast ska det vara o hälla blandningen i tex en tom schampoflaska, lättare att applicera i håret då)
-Ha TORRT hår o applicera blandningen i hårbottnen o massera minst 2 min. (stå framlutad, lättare att få över hela huvudet då)
-Låt sitta ca 15 min, gärna längre
-Skölj ut med SVALT vatten o skölj sedan som vanligt med ÄCV

Om man upplever att håret blir fett så kan man utesluta äggulorna, för det är själv vitan man vill ha i håret ändå. Den bygger nämligen upp hårstråna (protein) Och om man vill/behöver kan man blanda i lite andra saker i ägget, tex:
-honung -mjukgörande/rengörande
-bikarbonat -grovtvätt, när man vill ha bort tex produkter ur håret
-citron -rengörande + balanserar ph i hårbottnen
-rosmarinolja -motverkar fett hår, hårstimulerande, rengörande

---

Man kan även tvätta håret med bara balsam, men det är då viktigt att det är ett balsam UTAN siliconer... =) Varför? Jo, silikon torkar ut håret, täpper igen hårbotten & bildar "beläggningar" på hårstrået... :-/ Så allt som slutar på "-cone" eller "-conol" i innehållsförteckningen är silicon o ska alltså INTE finnas med...! Dom billigaste balsamen brukar faktiskt vara dom som är siliconfria (själv har jag coop x-tras balsam)

Lite info om vad som finns i schampo: http://www.lagerstedtocompany.com/syntetiskt.htm


BALSAMTVÄTT (Heter egentligen CO-wash = Conditioner Only):
-Ös på med MKT balsam i torrt elr fuktigt hår (späd balsamet med lite vatten vid torrt hår = lättare applicering)
-ta balsam i hårbotten elr hela håret -det som känns bäst helt enkelt
-gnugga/massera hårbottnen noga minst 2 min
-låt balsamet sitta kvar  minst 10 min, men gärna en halvtimme.

Balsam för fett eller fin/flygit hår ska tydligen fungera bäst för dom flesta :)

---

WO (Water Only):
-Man tvättar helt enkelt håret bara med vatten och så borstar man håret ofta o länge med svinhårsborste :)
Det är väldigt viktigt att man masserar hela hårbottnen i minst 2 min så man verkligen luckrar upp all smuts! Detta är ALLTID viktigt, oavsett om du tvättar med vatten, balsam, bikarbonat eller någon annan metod. Massera NOGA i minst 2 min i hela hårbottnen...!

kikärtsbiff ^^

Dögott...! Är egentligen falafel, men jag har uteslutit spiskummin o koriander o istället tillsatt ägg o olja :) Men basen är fortfarande kikärtor! Tycker den här varianten är lättare att steka, för den håller ihop bättre tack vare ägget o potatismjölet :)



Före                                   Under                         Efter

Ansiktet

Igår kväll testade jag en ansiktsscrub och en nattkräm och det funkade faktiskt..! Sen får jag väl bättre resultat ju längre jag gör detta såklart :) Men huden blev len o fin efter scruben o var jättemjuk o fin på morron efter nattkrämen!! *rekommenderas*

Ansiktsscrub:



* En nypa bikarbonat
* En skvätt ricinolja (finns på apoteket -fråga i kassan!)

Blanda ihop, skrubba o skölj!

---------

Nattkräm:



* En del olja
* En halv del ÄCV
* En halv del vatten

Blanda ihop och smörj in huden. Oljan mjukar upp och ÄCV jämnar till hudtonen = fin hy på morgonen!

sova, vad e de?

Varför ska det vara så svårt o gå o lägga sig i normal tid? Är det för att jag är onormal? xD
Har peelat ansiktet o lagt en natt"kräm"... Naturliga råvaror of course ;) Recept kommer imöra =)

Resultat, midja 20 veckor

Idag är det lördag iallafall, hihi... Mätte ju på fel dag förra veckan, men trodde det var lördag xD Nu var det bara en dag fel, men ändå *förvirrad människa*

Midja: 92 cm (förra veckan: 93 cm)

Sakta men säkert :D Eller ja, 1 cm på en vecka är ju inte så sakta egentligen... =)


No Poo, originalmetoden

Originalmetoden är att tvätta håret med en blandning av bikarbonat o vatten o sedan skölja håret i en blandning av ÄppelCiderVinäger (ÄCV) o vatten. Ska förklara lite snabbt hur det går till...

BIKARBONATTVÄTT:
Först sköljer du håret som vanligt så det blir blött, sedan tar du ca 1-2 tsk bikarbonat o blandar ut med vatten, antingen tills det får "slush"konsistens eller så tar du mer vatten så det löser upp sig helt. Sedan ska du massera in detta i hårbottnen, HELA hårbottnen och massera med fingertopparna i MINST 2 minuter så man får bort alla orenheter. Sedan sköljer man NOGA och länge med vatten tills man fått ur allt ur håret.

Upplever man att hårbottnen blir torr så kan man blanda i lite honung i bikarbonaten. Det är mjukgörande :)

När du sköljt håret ska du nu skölja hår och hårbotten med äppelcidervinäger. Det återställer hårbottnens ph-balans och gör håret glansigt.


ÄCV: (efter bikarbonattvätt)
-blanda 1 del ÄCV + 10 delar ISKALLT vatten i tex en glasslåda
-doppa håret o skölj igenom noga även hårbottnen

Det jag tyckte var lättast var att stå framåtlutad o doppa håret och sedan ösa vattnet över bakhuvudet så man slipper få det kalla vattnet på kroppen :D Sen ska håret få självtorka -du ska INTE skölja ut ÄCV!

Klart!
Borta bara håret när det är helt torrt o då helst med en svinhårsborste.

Det finns några andra varianter också, man kan tvätta med bara vatten elr bara med balsam och så kan man göra egna schampon på naturliga råvaror... Men mer om det i ett annat inlägg =) Jag har även kommit över lite recept på hårinpackningar, bodyscrub, deodorant, ansiktsscrub mm mm. Så så fort jag testat dessa kommer jag skriva recept o vad jag tyckte här i bloggen :) Bloggen heter ju trots allt "sunt liv" :D

No Poo

Jag snubblade över en tråd på ett forum som handlade om att inte använda shampoo eller dushtvål när man duschar... Istället ska man använda naturliga produkter dvs vatten, oljor, bikarbonat mm mm mm :) Tyckte det lät jätteintressant så forskade vidare i detta o fann en metod som jag tyckte verkade passa mig :)
Så from idag är det slut på ett liv med shampo o annat hokus pokus, jag ska bli en No Poo:are :D Har redan testat att göra en bikarbonattvätt med äppelcidervinäger-skölj o det känns superbra! Håret ser inte alls fett ut trots att det innan var superfett + att jag just tränat spinning...! Tjohoo...!

No Poo är btw en förkortning av "no Shampoo" helt enkelt :)
Ska komma med lite mer info om detta en annan dag + skriva ner dom olika metoderna hur man gör o hur det går till osv =)

tagliatelle med vita bönor

Nu har jag fått en knäpp på recept, men har provat så mkt nytt nu så det blir lite många på en gång nu, hihi :p

2 portioner
140 gram tagliatelle (jag hade fullkorn, men originalreceptet har tomattagliatelle vilket jag också ville ha men inte hittade i affärn *morr*)
200 gram kokta vita bönor
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
5 soltorkade tomater, strimlade
1 knippe färsk basilika
en skvätt balsamvinäger
salt o peppar

Koka pastan o gör under tiden iordning bönorna: Hetta upp olivoljan i en panna o stek vitlök o tomater i ca 1 minut. Tillsätt bönor, baslika, balsamvinäger, salt o peppar o låt det bli genomvarmt. Blanda med pasta and serve!
Hur enkelt o gott som helst!


GI-värdet ligger under 70 och en portion innehåller 482 kcal... :)
Fett: 17 gram
Protein: 17 gram
Kolhydrater: 67 gram
(per portion)

godaste guacamolen

Det här en den godaste guacamolen jag någonsin smakat på! Jag gjorde denna för ett par dagar sen o även nu i morse samtidigt som avocadosmoothien, för jag hade en påse med massa avocados som höll på o bli fööör mogna ;)

2 mogna avocado
2 tsk finhackad valfri chili
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
saft av 1 lime
salt o peppar
1 tärnad tomat

Mixa allting utom tomaten o rör sedan i den hackade tomaten. Hur god somhelst, till och med att äta som den är med sked, haha! Mycket gott som pålägg på bröd o passar till allt -pasta, dipp, sallad, grillat whatever ;)

GI-värdet ligger på under 50.

smoothie med avocado o lime

Såg ett mums mums recpet på yoghurtpaketet som jag ar tvungen o prova. Jag är inte helt klar än, för jag hade ingen is... Så "smeten" står i kylen nu medan jag gör is men tjuvsmakade lite o det smakade nästan glass!!! Mmm :D

Smoothie
4 portioner

3 dl turkisk yoghurt (men vilken lättyoghurt somhelst går bra antar jag)
1 mogen avocado
saft o skal av en lime
2 msk socker
2 dl vatten
8 isbitar

Blanda allting i en mixer o drick! :D Riktigt gott med limen i faktiskt, smakade glass!


(Bild kommer när jag gjort den helt klar)

Köttbullar i tomatsås

Mitt första recept ur boken "nya perfekta maten" av Fredrik paulún o Oscar de Hoog. Med andra ord, ett perfekt recept ;-) Perfekt = bra sammansättning, bra fettet o fettkvalitet, nyttiga antioxidanter, lågt GI mm mm mm ;)
I originalreceptet ska det vara lammfärs, men jag hade nötfärs ;)

Köttbullar i tomatsås
2 portioner

250 gr mager färs
1.5 dl bulgur
1 äggvita
1 msk mjöl
1 msk paprikapulver
1 tsk kanel
1 tsk korianderpulver
1 tsk kummin
1 tsk cayennepeppar
1 msk citronsaft
1 knippe färsk koriander, hackad
En halv gul lök, riven
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

tomatsåsen:
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
En halv gul lök, finhackad
1 tsk finhackad röd chili
1 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
En nypa socker
salt o peppar

Tillbehör:
pitabröd (och/eller sallad)
lättyoghurt, tex turkisk youghurt

------

Blanda alla ingredienser utom färsen. Tillsätt sedan färsen o forma stora köttbullar som du sedan lägger i en ugnsform o sätter in i ugnen i 10 min i 200 grader. Gör tomatsåsen under tiden: Hätta upp olivolja i en panna och tillsätt vitlök, gul lök o chili. Stek till den är genomskinlig och tillsätt sedan tomatpuren, krossade tomater, sockar, salt o peppar. När köttbullarna är klara lägger du dom i tomatsåsen o låter allt sjuda o ca 30 min på svag värme.
Servera i pitabröd med yoghurt.



Näringsvärde/portion

Kcal: 994
Protein: 50 gram
Fett: 34 gram
Kolhydrater: 122 gram (Vill man få ner kolhydratinnehåller byter man ut pitabrödet mot en sallad)
GI: ca 60

tidsbrist

Kollade tillbaka i bloggen för o se resultat sen jag började på gymmet. För vikten är ju samma, har gått ner 1 kg sen jag började träna ordentligt... O jag har tappat 3 cm i midjan sen starten :) Kul att man kan bli smalare även att vågen står still :)
O igår gick det SÅ bra på spinningen så jag har 110% motivation just nu :D 4-5 cm kvar i "midjan"...! *pepp pepp*

Det är så mkt jag vill göra! Varför finns det bara SJU dagar i veckan! Jag skulle behöva minst TIO xD Vill träna spinning 3 dgr/veckan, step up 1 gång/vecka, styrka 3 ggr/veckan och core 3 ggr/veckan + powerwalk xD
NÄR ska jag hinna vila då? Haha...! Kör redan dubbelpass ibland med spinning o core samma dag, samt powerwalk o gym samma dag... Men hinner knappt ändå xD Måste ju ha iaf EN vilodag...
Yeye, ikväll ska jag testa boxing första ggn. Får se om det är nåt o ha ;) Det positiva med o köra slut på kroppen såhär är att man får äta rostat bröd efter träningen :D hihi...! Mumma!

Har ju beställt en massa grejjer o väntar på det mesta än!! Men korten från extrafilm kommer nog idag o antagligen (förhoppningsvis) min "mamma-tröja" också för det har gått 10 arbetsdagar idag o det skulle det MAX ta stod det på hemsidan xD

Julia sover fortfarande så jag vågade inte micra gröt nu på morron, så jag åt 3 små små fullkornsbröd med makrill i tomatsås på + 2 knäckebröd med rostbiff o tomat samt ett glas grönt te :) Fett, kolhydrater, protein, antioxidanter ^^ + det förbrännande i teet ^^ Vid klockan 11 blir det lunch -falafel med yoghurtsås o grönsaker o till middag blir det idag en tomatpasta med vita bönor o soltorkade tomater. Ja, ett paulunrecept ;)

tuggummi

Nu har jag köpt tuggummi :D

oops

Såg nu att jag var ju en dag tidig med o mäta midjan! Haha, mätte på fredagen fast jag ju mäter på lördagar :) Hehe, trodde visst det var lördag xD Jaja, spelar ingen större roll när det bara var EN dag innan. Nu får jag en extra dag på mig inför nästa vecka istället, hehe...
Var ute o gick i 50 min före frukosten idag, samma sak igår... Och så tränade jag Step Up förut på kvällen :) Imorn blir det ingen träning, för det blidde lite ändrade planer. Men på tisdag blir det spinning! O på onsdag/torsdag ska jag (vi) prova boxing o bodycombat för första ggn. Dom har ändrat i schemat nu med, så from nästa vecka som kommer kan man även träna bodybalance. Ska bli kul o testa!

Idag har jag käkat som så här:
Frukost: Fullkornshavregrynsgröt med linfrö, kanel o mjölk + 1 apelsin
Lunch: 5 st falafel (hemgjorda of course) med guacamole (oxå hemgjord ^^) + grönsaker o 1 skiva fullkornsbröd
Middag: Falafel igen + fullkornsris o guacamole (rester från kylen, hehe. Vi åt olika maträtter alla tre xD)
Kvällsmål (efter träningen): 2 ciabatta med 100 gram rostbiff + grönsaker o mjölk

Så har jag hällt i mig massa vatten under dan + ätit ett par äpplen. Tog ca 10 st jordnötter o knapra i mig innan träningen med, hihi. Gott :D
Mina tuggumin är slut.... Farligt! Det är mitt nödgodis, haha... Ska köpa nya imorn!

Imorn blir det att testa Pauluns köttbullar i tomatsås... GI-recept ;)

Resultat, midja (19:e veckan)

Har ju som sagt ställt ut vågen nu för jag blev beroende o vägde mig hela tiden o just vikten varierar ju så sjukt mkt så man (jag) blir ju bara galen o deprimerad om det inte ser ut som man vill. Och vågen är ju otalt oviktig nu när jag nått normalvikt, så fokuserar nu enbart på måttbandet o midjan. För det är nu bara midjan jag inte är nöjd med... Inte egentligen själv storleken/omkretsen utan att jag har typ valkar på sidorna som putar utåt. Där vill jag att det ska vara "jämnt" så jag får mer "timglasfigur"... Första målet är ju att få 88 cm runt, sen är det själva formen som jag ska kämpa med :)
Känns så skönt för jag kunde konstatera att jag faktiskt är NÖJD med resten avmin kropp nu. Tittade på mig i spegeln o jag tycker faktiskt att armar, axlar, lår, ben rumpa mm mm ser het okej ut! :-D Det är enbart midjans form jag skulle vilja ändra o det är ju det jag håller på med ;-) Tror jag känner så just för att jag slutat fokusera på min vikt. För oavsett vad måttbandet visat tidigare, har vågen visat "för mkt" så har jag kännt mig svullen eller nåt o då lurar man sig själv o tror att man även ser tjockare ut....
Nä, blä för vågar. Hurra för måttbandet :D

Veckans midjeresultat då...!

Midja: 93 cm (förra veckan: 93.5 cm)
Jag skuuuulle nog kunna dra ner det till 92.5 cm, men riktigt så mkt var det inte utan då fick man dra åt lite extra i måttbandet o det kändes lite fuskigt ;) Så egentlien kankse måttet är 92.8 elr nåt snt men det är så svårt o räkna så noga xD Så veckans resultat är 93 cm. 5 cm kvar till mitt mål! Om jag tappar 0.5 cm varje vecka nu så är det alltså ca 2 månader kvar till målet är nått :-) Herregud, jag som började på 117 cm (111 cm när jag började blogga) och nu är det bara 5 cm kvar!

Om drygt 2 veckor, alltså första tisdagen i september, ska jag väga mig igen en gång och då ska jag även mäta runt låren... Hade vart kul o få ett jämnt al där tyo 55 cm eller nåt... Höhö, vi får se... Nu är det midjan i första hand!

Tuplermetoden

Idag är det torsdag o för första ggn ramlade Freja ur sängen. Tänkte väl att det skulle hända när som helst xD Men det gick bra iaf, hon blidde mest rädd för hon slutade gråta när jag tog upp henne... Stackarn xD Är tydligen dags för henne o sova i mitten nu :)

Spinning igår o core idag... Core är egentligen roligast för det är inte så utmattande, haha! Sen fredag/lördag blir det inget -ev. solarium på lördag... O söndag step up. Så ser resten av veckan ut :) Ska mäta mage om 2 dagar... Som det känns nu har det varken gått upp eller ner, men det är ju 2 dgr kvar så kankse det släpper...? Kan ju hoppas iaf :)

Jag håller för första ggn på med en s.k metod!! Haha...! Tupler... Jag har problem med min mage så tänkte att det var värt ett försök iaf :) info om tupler: http://www.mama.nu/artiklar/2009/bli-av-med-mamma-magen/
Började igår, så det är bara dag 2 än sålänge...

Jag har verkligen tappat mina promenader!! Blir inte alls lika ofta elr länge som förr, så ska försöka ändra på det :-)

Bomullsbröllop

Idag firar vi bröllopsdag så antar att det kommer bli nåt, inte så nyttigt, sen när David kommer hem... Han har gett hintar om det iallafall ;) Det kommer bli coreträning ikväll iaf och imorn spinning igen. Det var ett tag sen faktiskt så det ska bli roligt att komm aigång med igen.

Har käkat mellanmål för 45 min sen ungefär, men är så sjukt sugen på chilinötterna som ligger i skafferiet...! Hjälp mig att stå emot.. haha! Det är svårare när man vet att man ändå kommer äta nåt dåligt sen... Då känns det lite som att det inte spelar nån roll... Men det gör det ju, varje liten kalori som man avstår är ju bra... Iaf när dom kommer från chilinötter :D O tar man en blir det en näve o tar man en näve blir det två... osv tills påsen är slut o man själv är så mätt att an mår dåligt.. haha! I know, samma sak varje gång xD O inget annat har vi hemm som man kan knapra på -inge frukt, ingen lightsaft, valnötterna är slut... Bara vatten finns det.. Mmm, gott... INTE :p

18 veckor

Sådärja, nu ska vågen bort ett tag... Känns skönt för den gör en bara stressad. Kroppen är allt bra krånglig med för jag går inte ner, men midjan gör det -även om det är lite lite i taget nu... Iaf, veckans resultat är dessa och nu blir det inga viktresultat förrän om en månad! Kommer väga mig den 1 september o sen den 1:a i varje månad.

Vikt: 65.2 kg (oförändrat)
Midja: 93.5 cm (förra veckan: 94 cm)

Som sagt, jag väger ju 2 kg under min målvikt så jag ska ju vara nöjd, vilket jag ju egentligen är bara att det känns så dumt att inte gå ner fast jag tränar o så... Så nu försvinner den så jag kan folkusera på det mål som inte är nått än -MIDJAN...! Där är det 5.5 cm kvar...! minst... ;) Men formen på magen får jag nog kämpa med ännu längre, för magmusklerna är lite slöa så jag ser fortfarande ut o ha lite gravidput (!) på magen (speciellt efter jag ätit), så det får jag träna magen så den orkar hålla sig inne.. hehe...

Dagens meny:
Frukost: Fiberhavregrynsgröt med linfrö, kanel o lättmjölk
Lunch: Vegetarisk lasagne med keso/spenat o valnötssallad med olivolja
Middag: Grönsakssoppa med fullkornsbröd


klopperi klapperi hopp

Imorgon ska jag ställa ut vågen i förrådet! Är less på att livet ska kretsa kring vad man väger, speciellt nu när jag ju faktiskt är normalviktig! Då spelar det ingen roll! Sen pendlar vågen altid upp och ner hela tiden beronde på tidpunkt då man väger sig, beroende på vad man ätit, när man ätit osv osv... Man blir ju galen bara, för jag har blivit nästan beroende av att väga mig -väger mig flera ggr om dan o så ska det INTE vara...!  Så imorn på min vägdag ska jag väga mig för sista ggn sen ska jag börja väga mig EN gång i MÅNADEN! Däremot ska jag MÄTA midja o lår mer regelbundet. Iaf kommer jag mäta midjan som vanligt varje lördag för det är ju DEN jag vill ha bort -eller iaf bli smalare runt ;)

Har stått still o trampat på samma vikt i 3 veckor och midjan minskar men väääääldigt sakta, knappt en halv centimeter i veckan... Och det har blivit såhär segt sen jag började på gymmet så antagligen äter jag för lite nu när jag tränar mer så jag får försöka att äta mer fett, äter väldigt fettsnålt idag så även att det känns helt fel o tar emot så får jag bli mer generös med fett i maten... RÄTT fett såklart -fiskfett, olivolja, nötter mm mm =)

Kommer fortsätta med min havregrynsfrukost, men försöka äta lite mer till mellanmål och som sagt mer fett i maten vid lunch o middag... Fy vad fel det känns men det är ju faktiskt så det fungerar. Får jag inte i mig nåt fett stryps förbränningen :(
Lunchen idag var lite kass då egentligen -grönsakssoppa med 2 skivor fullkornsbröd o vatten o dricka xD Me jag tog mig en näve valnötter nu för o kompensera :) Till middag blir det veg.lasagne... Är ganska lite kvar så jag för ösa över lite olja o solroskärnor så jag får upp fetthalten där med xD

Ikväll o imorn blir det ingen träning, iaf inte på gymmet... Men söndag drar det igång igen!

...!...

Jag har ingen energi alls... Orkar inte ut o gå för det är för varmt, orkar inte gå ut o leka med Julia, orkar inte aktivera Freja... Stackars ungar som har en så tråkig mamma idag :(
Vill bara se en film o slöa hela dan, men det är ju omöjligt med två aktiva barn som springer runt o busar ;)

Får väl läsa lite för Julia elr nåt så jag får stilla mitt dåliga samvete lite o hoppas på att Freja vill sitta i gåstolen under tiden xD Hungrig är jag med, men 50 min kvar till lunch...........

Vad ska jag hitta på? Har ju ingen bil :( Kanske kan låna i och för sig, men vad ska man hitta på då? Själv med två småungar i värmen är lite krångligt om man ska ut o göra nåt xD Hmmm... Stranden? Fast det är så omständigt o a i solen med Freja, eftersom hon inte ska vara i solen o då måste man hitta skugga xD O i uddevalla var jag ju igår, TVÅ GGR! Så att åka dit idag igen känns ju lite fantasilöst... Fast det är ju just det jag har nu -ingen fantasi alls....
Vill shopp nu garderob, men är onödigt för jag har ju pengar o som sagt -går ju inte o prova massa kläder en hel dag med två barn med sig xD höhö

O Annah ska jobba så henne kan man inte leka med heller idag xD uhuhuh...

8 km

Har jut ätit äppleklyftor med kanel -belöning efter vår dagliga (kvällsliga) kvällspromenad med barnvagnen... Barnen somnar ganska sent så vi hinner knappt umgås själva på eftermiddagarna/kvällarna så det är skönt att ut o gå på kvällen så man får prata lite med varann =) Och så får man ju träning på köpet + att barnen somnar :p

Imorgon ska det bli core-träning, sen "vila" två dgr (dvs bara morgonpromenader, höhö) sen Step up på söndag...  =) Tre dagar kvar till vägningsdagen... *peppar mig själv*

rain

Det är lite vått väder ute, så det är inte väldigt lockande att bylsa på ungar o packa ner dom i vagn som sen ska knös på ett regnsskydd och sen ska även jag bylsas på med massa kläder o när man äntligen är klar o svettig o varmt pga all stri o ska ut så börjar ungarna säkert grina o vill inte alls ut längre, så jag stannar inne idag ;) Julia har vart ute lite iaf o så har vi hämtat posten -fast det var ingen post! Boooring....!

Käkade gröt idag till frukost, som vanligt. Men så tog jag ett par apelsiner o pressade ut juicen ur dom -istället för o dricka vanlig juice. Gott i gott var det =) Sen blidde det lunch -middgasresterna från igår ;-) Himla smidigt! O så har jag förberett broccolipaj -så äggstanningen är ihoprörd o pajskalet fyllt så när David är på väg hem är det bara att hälla i äggstanningen, på med lite ost o in i ugnen!

Jag försöker att äta på fasta tider och de är när jag håller det som jag ser bäst resultat på vågen o måttbandet. Äter frukost ungefär när jag vaknar och sen blir det lunch 3 timmar senare. Sen blir det ett litet mellanmål 3 timmar efter lunchen och middag 3 timmar efter mellanmålet :-) Brukar se ut ungefär såhär:

08:00 FRUKOST
11:00 LUNCH
14:00 MELLANMÅL
18:00 MIDDAG

Nu blir det inte exakt med tre timmar mellan alla mål pga träningen för jag vill inte ha ätit strax inpå träningen... Då tar jag hellre nåt litet o så äter jag middag efter träningen istället :) Elle om det passar bättre o ta middag lite tidigare så tar jag istället nåt litet efteråt ;)

Idag käkade jag frukost halv tio o då blev det lunch halv ett :) Mellanmål blir det alltså ca halv fyra, men så ska jag på spinning klockan 19 så jag hoppar nog mellanmålet o äter middag iställe så tar jag mellanmål vid halv 9 när jag kommer hem istället =)

Julia är på hathumör btw xD Tur att Freja är gladare xD

:D

Ååååh, är så glad för idag gick det massa mycket bättre på core:en än sist. Klarade mycket mer på sista magövning o nästan hela "saxen" :D Är ju fortfarande inte perfekt, men kul att märka sån skillnad =)

Körde dubbelpass idag -spinning vid halv sex o så core klockan nio =) Imorn blir det ett pass spinning igen op å onsdag med...! Mkt spinning men det är faktiskt riktigt kul :)

Nu ska jag micra äppleskivor med kanel :D

REA REA REA!!!

Passa på nu att köpa några av pauluns böcker -innehåller hur många bra tips o råd som helst angående viktminskning, fettförbränning o rätt mat! 39kr/bok just nu!!! Har själv beställt 4 st ;) hehe...!

klicka här så kommer du direkt till sidan: http://www.yess.se/shop/shop.asp
o funkar det inte får du kopiera länken bara :-)

elaking

Pust... Har ätit middag, sen middag idag. Men gott var det! Vi köpte ett gott bröd på MAXI o värmde i ugnen sen fyllde vi det med tomater, gurka, rödlök, majs, isbergssallad, fetaost, avocado och rostbiff...! Mmmmmmm :D Riktigt gott! Sen fulade jag lite o tog lite "efterrätt" -några russin o valnötter xD GOTT!

Idag skulle jag o Annah träna en timme step up, men ett par timmar innan ringer hon o avbokar!!!! *morr* O jag vill inte gå på step up själv så jag "måste" ändra till spinning istället o på söndagar är det i 75 minuter!!!! Gaaaah, jag höll på o dö idag igen xD Men nu är det klart o det finns inen skönare känsla än direkt efter ett jobbigt träningspass :) Pilutta dig Annah <3 hihi :p

Freja sover nu, men förhoppningsvis (?) vaknar hon snart så vi kan gå ut o gå också sen =) Imorn ska jag göra sushi till lunch o så blir det nåt med kyckling till middag för jag har köpt tofu som jag ska prova för första ggn :) Ska leta upp nåt kul recept på recept.nu (favvosidan)

JAA, köpte e jättegod kokosjuice idag när vi var i stan! Kokos, ananas o banansmak -hur god somhelst o nästan (nästan) inga kalorier. 45kcal/100 ml måste ju ändå vara godkänt ;) Iaf om man bara tar ETT glas för o gotta sig ibland :)

Resultat, 17 veckor

Om 4 veckor har jag tränat i ett halvår...!

Vikten var ju inget o hurra för den här ggn, men midjan o låren var roligare :)

Vikt: 65.2 kg (förra veckan: 64.8 kg)
Midja: 94 cm (förra veckan 95 cm)
Lår: 56.5 cm (förra månaden: 57 cm)
BMI: 24.2 (oförändrat)

Ikväll är det inga gruppträningar på gymmet så vi ska sola istället ;) Men imorn blir det en timme step up o på måndag beror det lite på hur David jobbar. Hinner han hem blir det activio först o sen core, annars blir det "bara" spinning. Träning bilr det iaf =)
Lite nötigt att jag gått upp 4 hg, men ändå tappat 1 cm i midjan :) Men jag är nöjd ändå faktiskt med vikten för jag har vägt 67 kg ibland till och med den här veckan. Har slarvat massor med choklad, kakor och småätit en del... Så det är tur man tränar! :D Igår var vi ute o gick i 2 timmar! Var inte meningen direkt, men det bildde så. Skönt innan man går o lägger sig iaf =) Och så tränade jag spinning på eftermiddan/kvällen.

Nu sitterjag här med min (goda?) gröt ;) Med äpple o kanel i -det är gott iaf!
4 kg kvar nu till nästa mål, pepp pepp!

RSS 2.0