Nytt rekord

Idag, för bara en liten stund sen, slog jag mitt personliga rekord :D Jag kände det på mig, det kändes så bra i kroppen idag, så jag tänkte att idag ska jag prova att slå mitt gamla rekord när jag springer...
O vad jag sprang, tror jag hallicunerade flera gånger xD haha! Absolut första ggn som jag sprang tog den här sträckan på 2.4 km nästan 21 minuter. När jag sprang första ggn i år efter förlossningen tog det 18.5 min... Tror att mitt personliga rekord legat på runt 16-17 min innan...

Men idag så sprang jag på 15 minuter o 45 sekunder!! *tam ta da daaaam*
Aldrig varit så slut i hela mitt liv o aldrig haft så ont i kroppen, haha! xD

Springa i solen?

Mja, det är inte heller så himla skönt. Men bättre än  regn iallafall xD Sprang ca 5 km för en stund sen. Sprang 2 varv på elljusspåret. Inte alls psykiskt jobbit att springa FÖRBI bilen för att ta ännu ett varv när man äntligen tagit sig runt ;) Gick en havtimme nu på kvällen med, med barnvagnen =) Oc så var ja ute en liten tur med barnen o vagnen tidigare idag =)
Skönt med klart väder!

Morotskaka med bacon (knepigt namn, haha)

Morotskaka med Bacon
4 port

Så här fin blev min:


500 g morötter, rivna
3 st ägg
3 msk mjölk
1 klyfta vitlök, pressad
persilja, hackad
1 paket bacon, strimlat
salt och peppar

---------------------------------------------

Sätt ugnen på 225°.
Stek baconet knaprigt.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Vänd ned morötter, vitlök och hälften av baconet.
Häll i lättsmord ugnsform.
Grädda ca 15 min.

Strö på resten av baconet och persilja.

Springa i regnet?

Nej tack... Skulle springa igår, men så kom det regn.. Hade ingen lust o springa i regnkläder, så ambitiös är jag inte ;-) haha! Så jag satte mig på motionscykeln i 50 minuter istället medan jag kollade på TV... Gick 45 min före frukost också.. Igår alltså.. Idag har jag inte gjort nåt än, inte ens ätit frukost! Jo, jag har matat barn o städat xD Men ikväll ska jag försöka mig ut o springa igen, verkar bli bättre väder idag. Blå himmel ute nu, härligt!

Brukar ställa dörren på glänt så kan Julia springa in o ut som hon vill. Har ju lekplatsen alldeles utanför dörren :) och så leker hon med några jämngamla barn som också bor här :) Så roligt att se dom leka tillsammans :)

Nu ska jag gå o göra mig några kesomackor!

Resultat, 8 veckor

Har precis kommit hem från en 45 min lång promenad, så nu ska jag hoppa in i duschen o sen äta frukost :-) Ikväl ska jag springa igen och då ska jag försöka få med mig mamma, för det är inte så kul o springa själva o är man två så är det lite draghjälp när man blir trött :) idag är det väg- och mätdags o nästa vecka ska jag även kolla om låren blivit smalare. Dom mäter jag en gång i månaden.

Midja
: 101 cm (förra veckan: 102 cm)
Vikt: 70.3 kg (förra veckan: 71.6 kg ) <--- Tjohoo!!!! :D

Gått ner 1,3 kg den här veckan!! Personligt rekord hittills ;)
Med den vikten har jag ett BMI på 26.1 :D
Lite drygt 3 kg kvar till målvikten, hur sjukt är ine det :D

25 maj

Igår tränade jag inget alls, usch usch... Men ikväll ska jag springa hade jag tänkt o så måste jag träna magen! Julia springer runt naken utomhus o Freja sitter i selen o sover... Gjorde ännu en ny maträtt idag, som faktiskt var ganska god den med (bild o recept kommer sen). Den var inte vegetarisk, men god ändå ;-) Morotskaka med bacon heter den, haha. Dumt namn, men det är morötter som man river ner i en blandning av ägg o mjölk + stekt bacon som man hackat. In i ugnen tills ägget stelnat o så strör man lite persilja överst....!

Är fortfarande ensam hemma, David håller på med sitt examensarbete som ska vara klart idag... Men han är inte klar, så han är som sagt ortfarande i skolan o skriver... Lååångtråkigt att vara ensam hea dagen med barnen. en tack o lov har dom varit snälla idag. Sovit länge o inte varit jättegriniga ;-)
Han ska få sitt "straff" sen när han kommer hem. Ska ju som sagt springa sen så då ska han få ha barnen ;-)

O imorgon ska jag gå ut på morronen o gå en timme... Eller ja, runt 50 min tar min runda =)
Håller på att baka bröd nu, ett recept jag fick av min farmor :D
Och så har jag köpt ett tyg på tradera, ska sy ännu ett par dynor till min fräsiga vagn :D Tyget är zebramönstrat med svart o rosa :D

Vegetarisk Lasagne

Idag provade jag en ny maträtt och det var nog en av dom godaste saker jag ätit någon gång! Så himla gott, kunde nästan inte sluta äta xD
Rekommenderas!!!!!



Vegetarisk lasagne
4 portioner

tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
400 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
oregano (färsk eller torkad)
salt, peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olivolja tills den blir mjuk. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Låt puttra i en kvart. Smaka av med oregano, salt och peppar.

spenat/keso
ca 300 g keso
Ungefär lika mkt färsk eller fryst (tinad) spenat
örtsalt
malen muskot

Blanda keso och spenat. Smaka av med örtsalt och muskot. Använder du fryst spenat så tina den och pressa ur vätskan.

lasagneplattor
zuccini skivor
Några deciliter riven ost

Varva lasagneplattor, tomatsås och spenatkeso i ugnssäker form. Börja och avsluta med tomatsåsen. Överst toppar du med tunna skivor zuccini och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter på 200 grader. Servera med vitkålssallad.



4.3 km

Sprang den längre sträckan idag och det gick hur bra som helst faktiskt. Tog 35 min, så en försämring med drygt 5 min, men det är helt okej =) Har ju nyss börjat med joggingen igen =)

I morse gick jag 45 minuter också... Har sån motivation just nu och det känns superbra! Dom senaste veckorna har det varit lite dåligt med det, men nu så!! =) Ska gå och springa imorn med för i hegen ska vi till lidköping/linköping (minns aldrig vilket av dom) för att träffa Davids släkt, så då blir det nog inte så mkt träning just dom dagarna...

Idag åt vi nudlar med lax o majs, jättegott! Imorn ska vi äta sushi...!!!! love love love.... <3

Resultat, 7 veckor

7 veckor... Tur att tiden går fort =)

Vikten var ner nu iaf, är lite kräsen eftersom jag oftast gått ner ett helt kilo, men lite över ett halt är helt okej...! Gick en massa igår, men det kommer inte bli lika mkt idag... Men träna ska jag iallafall! Jogging ikväll bland annat...

Midja: 102 cm (förra veckan 104 cm)
Vikt: 71.6 kg (förra veckan 72.3 kg)

Det är tur att man mäter midan också, för går det segt på vågen så brukar iaf måttbandet visa annat =)
3 cm kvar nu i magen bara, så är jag även där tillbaka på "noll" så att säga =) Och det är totalt 14 cm kvar till mitt midjemål.. =) Känns mkt, men man får tänka på att jag ju faktiskt redan tappat 15 cm i midjan!

I början av juni vill jag väga under 70 kg! Ska försöka!! :)

18 maj

Imorgon har det gått ännu en vecka... Känner mig smalare så det ska bli intressant att se vad resultatet är denna gång :) Man brukar ju känna på sig m det gått bra eller inte och nu känns det heöt okej faktiskt -trots att jag käkade dipp o grönsaker o lite glass igår.. höhö..!

I morse var jag ute o gick i ca 50 minuter före frukost och innan lunch var jag ute ca 20 min igen o gick. Tog en barnvagnspromenad så Julia skulle somna, vilket hon gjorde. Även Freja somnade i selen så nu sover båda två...! Ganska skönt, förutom att Freja fortfarande sitter i selen som hänger på mig xD Hehe, men hon vaknar antagligen om jag tar upp henne så jag får se det posiiva istället -det blir ju en sorts träning! Hon väger ändå ca 6.5 kg! Ganska tung o bära på... ! Tjocka unge! <3

Sen när Julia vaknar o ätit lite mellanmål får vi se om vi kankse går hem till mina föräldrar... Så är jag där tills David kommer, så hämtar han barnen o jag går hem igen... Bäst o passa på o träna så mkt som möjligt eftersom jag ska väga mig imorn, haha!
Om jag har ork kvar efter det så ska jag springa ikväll med... *hepp hepp* 2.5 km än sålänge, men om ett par veckor ska vi börja springa den långa sträckan igen -4.3 km.... Huuuuua..! xD

Till middag idag blir det hemmagjorda hamburgare på grillen =)

träning

Kommit it ut duschen nyss, sprungit 2.5 km nämligen =) Skönt o ha det gjort, för den här gången ;) Var ute o gick e timme förut idag också :) Så ikväll kan jag gå o lägga mig med gott samvete.

Resultat, 6 veckor

IEgentligen hade jag inte ens behövt sriva här idag, för läget är oförändrat på alla plan ;-) Både vikt o midjemått är samma, men det var ju inte så oväntat. Känns skittråkigt, men samtidigt är jag lättad över att faktiskt inte ha gått upp!
Har inte varit lika duktig denna veckan, men nu så känner jag mig ännu mer motiverad att gå ner dom här sista kilona!

Vikt: 72.3 kg
Midjemått: 104 cm
(samma som förra veckan)

Innan lunch ska jag ta mig en promenad på helst 45 min, vi får se hur Freja beter sig ;-) Och ikväll blir det jogging 20 min elr cykla 45 min... får se vilket jag känner för...!

11 maj

Cyklade en halvtimme imorse, hann inte längre än så för Freja vaknade =) Men hon sov länge! Enda till halv tio! Ska ut o gå med vagnen sen hade jag tänkt och ska försöka gå minst en halvtimme iaf och så ska jag springa ikväll om det är uppehåll + att jag ska göra mina magövningar =)
Åt en massa gott igår -kexchokladpaj, glass, arraksbollar, baguetter medsmögenröra, chips, dricka mm :-D Men det var gott, haha! Så nu när det är ny vecka är de nya tag som gäller!

Har tänkt ha som mål att komma under 70 kg innan maj är slut! Då ska jag alltså gå ner ca 2 kg på nästan 3 veckor och det borde gå utan större problem, hoppas jag!

Käkade ägg till frukost idag, till lunch blir det lax o tzatsiki och middagen kommer bli kyckling med ris =)
Bara massa god mat hela dagen! =) hihi...

Imorgon ska jag väga och så igen... Men veckan som varit nu har jag bara tränat ca 2 ggr ordentligt och så har jag haft "ätardagar" två gånger... Så jag hoppas att det inte gjort så vikten gått åt fel håll nu ;-) Är det ungefär samma så är jag jättenöjd! Ska köra på ordentligt nu domma veckorna så jag kommer under 70 någon gång =) Ska bli så kul, hihi!

godaste godiset

gtrgtrgtr


bmi

Sist jag vägde mig stod ju vågen på 72.3 kg. Jag kollade nu vilket BMI jag har med den vikten och det var 26.9 =) Jag vägde ju 80 kg när jag började blogga, men har som mest vägt 81 kg...! Då var mitt BMI 30.1!!!! Gränsen för fetma går vid 30.... gosch... xD Skönt o "bara" vara överviktig, haha!!!

Ska springa ikväll igen + att jag ska gå 2 gånger 30 minuter, först 30 min på fm och sen 30 min på em... =)
Och nu kokar jag ägg till frukosten -Julias önskemål...! =)

Jag räknar ut BMI påden här sidan: http://www.markazits.com/diet/bmi.php

Annah, inte slå mig nu...

...men jag har varit ute o sprungit nu ikväll xD
2.5 km på elljusspåret...! *tjuvstart*

Men det har tydligen hjälpt att cykla lite på motionscykeln domma veckorna, för jag sprang på 18 minuter o 25 sekunder! Jättenöjd med det, för när jag började springa för allrat första gången då tog det ca 21 minuter, så är så glad att jag inte är helt tillbaka på noll trots det långa uppehållet :)
Och jag fick ingen dödsångest eller "aldrig mer"-känslor, utan det gick jättebra faktiskt.. Och jag höll en jämn takt hela tiden kändes de som (förutom när man mötte nån, då ökade man på utan o tänka på det nästan o så kan man ju inte sakta ner förrän man är utom synhåll igen = skitjobbigt haha)

Ska ut o gå en sväng med vagnen sen så Julia får somnat med... Kan bli en tur på tio minyter eller en hel sightseeing på en timme beroende på när hon behagar somna.. Spännande ;-)

stjärt

Blev ingen träning idag ju, jag som hade flera tillfällen att få lite vardagsmotion men trög som man är så planerade jag tydligen kvällen lite (mycket) dåligt...
Vi skulle på "kalas" till mina svärföräldrar idag klockan 18 och då det är ca 30 minuters promenad dit så tänkte jag gå dit samt gå hem, så skulle jag fått mig totalt en timmes promenad idag. Sedan skulle jag cykla 45 min på kvällen...

Men innan vi skulle till dom skulle vi till stan o handla först, vilket självklart drar ut på tiden så vi måste åka direkt till dom från stan för att komma i tid... Och sen så glömmer jag bort att jag ju ska gå hem från dom iallafall, så när David undrar om han kan ta en öl så säger jag JAVISST! xD Vilket jag kommer på när jag sen ska gå hem att han får ju inte köra!!!!!!! Åååååå, klantarsle = JAG!
Plus att vi av nån anledning stannade jättelänge hos dom så nu när vi kom hem är barnen jättegriniga o ska läggas, så jag hinner ju fanimej inte cykla heller.... *svärord*

Så istället för att ha tränat i nästan 2 timmar idag, så fick jag köra lite magövningar o knäböj nu istället = 15 MINUTERS träning.... Gu va värdelöst...

:D :D :D

Nu har det slutat regna, till och med solen har kommit fram! Tur de så jag kan ta mina promenader sen ikväll...!
Julia sover, jätteskönt.. och Freja sitter i babysittern.... Så jag håller på att laga lite sen lunch till mig. Är jättehungrig!
Det blir spenatpasta med tomatpesto idag! MUMS!

Bara 2.5 kg kvar nu så väger jag under 70 kg!!! helt otroligt, gud vad roligt! :D :D Det är sånt som gör att jag orkar fortsätta, att det är SÅÅ nära nu =)


Regn!!!?!?

Morron igen o REGN.... :( Men jag SKA ut o gå iallafall...!

Ätardag = slut!

Då var ätardagen slut för denna gång! Har ätit hamburgare med plusmeny på mcdonald, har käkat chips nu på kvällen o käkat choklad mm i morse :D haha... Gäller att passa på och gott var det! Nu dröjjer det ett tag till nästa gång =) När jag väger under 70 kg å kommer jag ha nästa "belöningsdag" :D Sen självklart när jag nått mitt mål  ----> 67 kg :)

Nu sover barnen, så jag ska sova jag med =)
För imorn börjar det igen, då ska jag gå 2 gånger 30 min + cykla 45 min.
Har köpt en YOGA-dvd ocksåmed ett 80 minuters program. Det ska jag prova på snart med :)

Resultat, 5 veckor + FÖDELSEDAG!

Nu har det gått fem veckor, o fort har det gått tycker jag!
Jag funderade igår på när jag skulle vilja ha nått mina mål (67 kg o 88 cm i midjemått) och det kändes rimligt att vara helt klar innan nyårsafton =) Vikten kommer jag ju nå innan sommaren är slut om jag vill, men midjemåttet kommer nog ta lite längre tid... Så innan nyår =)

Vägningsdags idag med ju och faktiskt så vart jag positivt överaskad ännu en gång! :D

Vikt: 72.3 kg (förra veckan 73.3 kg)
Midja: 104 cm (förra veckan 105 cm)
Höger lår: 60 cm (för 1 månad sen: 60.5 cm)
Vänster lår: 60 cm (för 1 månad sen: 62 cm)

Haha, nu är låren lika stora xD


Och en sak till...
JAG FYLLER 21 ÅR IDAG...!

5 maj o 21 år stor idag!

Igår var en riktigt bra dag, både tränings- och matmässigt! På förmiddagen gick jag i 30 min med barnvagnen o så hade jag lillan i bärsele på magen. På eftermiddan gick jag igen i 30 min, men då utan bärsele, bara med barnvagnen... Och på kvällen cyklade jag i 45 minuter =) Så nästan 2 timmars träning totalt igår, gött!

Idag har jag ingen aning om hur det kommer gå matmässigt, haha! Fyller ju ÅR idag :D Och jag har redan käkat en muffin till frukosten :) hihi, men den var goooood :)

trasigt tangentbord....

IGEN! Så använder jag skärmtangentbord. Jättekul o klicka bokstäver med musen....NOT!
Har ikväll cyklat 45 min o tränat sladder-magen (behövs). Sjösattbåten idag med! =)

Nä, nu orkar jag inte skriva (klicka) mer xD
Får fixa nytt tangentbord imorn, detta suger åsnepitt!  XP

RSS 2.0