Resultat, 13 veckor

Hahaha, jag sa ju det! Om ena veckan går segt så kommer nästa gå superbra! Efter regn kommer solsken, hehe ;) Jag vet inte hur det går till egentligen, för jag har gjort helt annorlunda den här veckan mot andra veckor. Jag har enbart tagit promenader (vilket nog är bra i och för sig,men det har inte alltid varit "träningstempot" utan mer vanlig takt) Sen har jag däremot ätit mindre. Inte mer sällan, utan bara mindre prtioner och så har jag inte ätit mellan målen och inget på kvällen -vilket det har slarvats med lite förut ;) Nu har jag bara ätit frukt om jag art sugen =) Har ätit sjukt mkt frukt -äpplen, passionsfrukt, plommon, nektariner, kiwi, melon, bananer mm mm xD Men så gott!!!

Så resutatet den här veckan då =) Är så nöjd för jag har ändå fuskat liiiite -åt väldigt god kulglass med Ellinor igår till exempel :p

Midja: 97.5 cm (förra veckan 99 cm)
Vikt: 67.3 kg (förra veckan 68.5 kg)
Lår: 57 cm (förra månaden 59 cm)

Har tappat 1.5 cm i midjan (rekord) och 1.2 kg...!! :D *glad* Och TVÅ CM runt båda låren den här månaden!! :D
Nu är det nära, även om det är en bit kvar så känns det som att jag börjar se ljuset i tunneln ;) hehe...
Ska ner ill 67 kg och det är ju ingen bit kvar alls.. Och så ska jag ner till 88 cm i midjan, vilket ju då är 9.5 cm kvar =)
Jag har tappat runt 0.5-1 kg för varje centimeter i midjan, så jag bör ju ha gått ner minst ca 5 kg iaf när jag kommit ner i 88 cm i midjan... =)

Min lillasyster har ungefär dom måtten som jag strävar efter och hon ser ju hur bra ut som helst...! :D Kommer ju aldrig få så platt fin mage som hon, men iaf ungefär samma midja och det känns lite kul. För hon ser jättebra ut :)


solig dag

Åå vad synd det är att Freja inte kan vara  i sol o värme, det hade vart så skönt o ligga ute o trycka :D Men men, nästa år blir det ändring på det! Då är hon lite tåligare, plutten...!

Vi var en sväng till stranden idag på eftermiddan iaf, åt middag där som jag lagat ihop o tog med =) Och så fick Julia bada lite medan jag solade ! :D Freja sov hela tiden så det var riktigt lugnt o skönt.. ;-) Känner mig lite nöjd med mina ben nu faktiskt (om man får tycka så, hehe) så låg i bara linne o troser o "visade upp" mina ben på stranden :D haha! xD

Har ätit bra idag, skönt...! Inga söta saker o inga megaportioner eller nåt felaktigt :D Nu är det bara träningen d, men den tar vi lite senare när solen inte är så intensiv -då ska jag ut o gå :)
Sen ska vi gotta oss med fruktdrink -tranbärsjuice, jordgubbar o avocado ihopmixat! jumjum...

Egentligen skulle jag cyklat lite med, men åå vad jag hatar den där motionscykeln xD haha!

Resultat, 12 veckor

Sprang igår, jag, mina syskon o mamma faktiskt =) Jack o jag sprang i förväg o herre min gud vad i pressande varandra! Har aldrig tagit i så någon gång (inte han heller, hehe) o i slutet spurtade vi allt vi hade trots att vi inte hade några krafter kvar. Trodde jag skulle snubbla o ramla, haha! Men vi fick en rekordtid på långa sträckan iallafall -31 minuter!
Det är inte bättre än jag sprang innan Freja föddes, men bäst sen jag började i slutet på april i år =)
Vägning o mätning idag och nästa vecka ska jag även mäta låren xD

Midja: 99 cm (oförändrat sen förra veckan)
Vikt: 68.5 kg (förra veckan: 69 kg)

Har kämpat som ett as för att gå ner det där halva kilot! Är mycket svårare nu när det inte är så mkt kvar... Huu... Ska ut o gå en timme i eftermiddag o sen får det nog bli en tur på motionscykeln, för att springa en tredje dag i rad går nog inte efter igår, haha!

Matpajsdeg Utan Smör!

Jag har provat två olika sorters degar och jag föredrog den med olja i. Den var lättare att arbeta med o trycka ut i formen, men smaken på dom båda var lika bra! Degen med mjölk blev lite brödaktig o väldigt svår att skära i.

------------

4 dl mjöl
1 dl olja (oliv, raps eller vad man nu har)
1 ägg

-Blanda ihop

------------

4 dl mjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

-Blanda ihop o tryck ut så degen blir tunn, den jäser en del i ugnen sen =) Denna ska förgräddas några minuter innan man lägger i fyllningen =)

------------

bla bla bla =)

Idag har jag vart ute o gått nu på kvällen i ca 50 min. Ganska skönt o jag fick upp farten ganska bra för en gångs skull :)

Och så har jag lagat två sorters pajer, men två olika sorts pajdegar -utan smör! Ska skriva ett nytt inlägg senare med recepten på degarna :)
Jag gjorde först en slags tacopaj -brynte köttfärs (nötfärs), hällde i en påse tacokrydda + majs och så la jag bara ner färsen i ugnsformen som jag tryckt pajdeg i riven ost överst o in u ugnen.
Och så gjorde jag en lax- räkpaj. Tryckte i pajdegen i ugnsformen, strödde lök, laxbitar o räkor i sedan på med äggstanning o överst riven ost o dill.
Båda blev väldigt goda!

Imorgon ska vi bli bjuda på frukost hemma hos Davids föräldrar, jättebra tycker jag för då kan jag gå dit och sedan gå hem :) Och på eftermiddan ska vi äta sen midsommarmiddag hemma hos mina föräldrar, så då kommer jag gå dit o hem också! Ska även ta en promenad på 50 minuter tidigt på morgonen, innan jag ska gå hem till svärmoran =) Och så ska jag försöka att prka med att jogga eller cykla på kvällen =) Det blir mycket gångträning imorn med andra ord, men det behöver jag nu när det inte är så mkt kvar att gå ner.
Som du säger Ellinor -det sitter mkt hårdare fast nu i slutet, rinner inte av en lika lätt (tyvärr). (Kanke vi ska göra sällskap om ett par månader i kampen mot gravidkilona :D)

Igår var vi kattvakter och den ena katten var dräktig med beräknad födsel vilken dag som helst, vilket såklart var igår! xD Men självklart gick inte allt supersidigt som det ska, utan katta blödde och det ska dom INTE göra så vi fick ringa Blå Stjärnan i GBG  fråga om det var "farligt" att blöda så som hon gjorde och dom ville att vi absolut skulle komma in med henne, vilket vi gjorde. (Varför ska sånt här inträffa mitt i natten alltid?!) Vi var där ca 12 på natten o tack o lov fick vi bekräftat att hon mådde bra trots blödningarna. Vi sfick åka hem men skulle komma tillbaka nästa dag om hon förstfarande blödde o inga kattungar kommit. Men imornse när vi vaknade så hade det kommit en liten kisse :D Men det var bara en, så den kommer kunna äta sig tjock o go i lugn o ro :D

Resultat, 11 veckor

Öööööö, vad segt det går och den här veckan har gått skit! Tror det blir så bara för att det gått jättebra ena veckan så blir man lite lat nästa vecka... Har inte gått ner nåt alls den här veckan, däremot har jag tappat en centimeter i midjan, hur nu det har gått till?!?! Men jag tacka o tar emot =) Men faktiskt, varje gång då jag inte gått ner nåt i vikt så har jag gått ner ÖVER 1 kg nästa gång, så kankse häder det även en tredje gång -kan ju hoppas! Är ju bara två kilo kvar nu, så det är säkert därför jag bliit lite lat med.. Nu är det ju så nära så jag tänker lite att jag kan ta ag i det nästa vecka... Tyvärr blir ju "nästa vecka" oftast "veckor"... :(

Vikt: samma som förra veckan, dvs 69 kg
Midja: 99 cm (förra veckan 100 cm)

Idag ska jag gå 2*30 minuter och ikväll ska jag springa eller cykla! Herregud, det borde ju vara en sporre att ha så lite kvar, inte göra så man blir lat...! Nä, nu ska detta bort innan månadens slut!

mat mat mat

Om ett par timmar bir det barnvagnspromenad i en halvtimme! Då ska Julia sova o jag röra på fläsket :D Men Freja sover ännu, så måste ju iaf vänta på att hon vaknar o så ska hon ha mat o sen tar det ju alltid dubbelt så lång tid än man tror att packa i ordning sig i komma iväg ;) Tänkte gå hem till min far, för han sitter ensam hemma i regnet o har tråkigt ;) Om han nu inte snickrar på mammas altan, men då har han ju också tråkigt så ;) haha!
Sen ska jag även gå därifrån hem med, så det blir 2 halvtimmes promenader.. + att jag ska cykla elr springa ikväll... kankse kunde få med mig mor o springa... moahaha! Sprang med min bror igår, trots regn. Hurtigt värre :D

Mmmm, sitter o längtar efter att det ska bli lunchdags :D Käka frukost för drygt 1 timme sen o är inte hungrig, men är alltid lite småsugen på nåt mumma :D haha! Trodde att jag nån gång skulle bli av med godissuget, eler beroendet kanske är ett mer korrket ord ;) Men icke... Det är nästan lika svårt nu som när jag började träna... xD Har börjat tugga tuggummi... Haha, det avleder lite iaf...

Till middag har jag lite rester kvar från veckan så vi kommer nog äta lite olika saker ikväll.. Det finns hemgjorda köttbullar med färskpotatis, pasta o tonfisksås, tzatsiki finns det också... Och en choritzo... :D Den feta goa korven kan David få äta så äter jag o Julia köttbullar o pasta/tonfisksås :D hehe... Lunch får jag antagligen hos pappa om jag går dit, så det väntarjag med =) höhö...

Bakade kakor igår, typ korintkakor. JÄTTEGODA (oj, jo jag smakade.. hihi) Hur enkelt som helst! Blanda smör o socker, sen ägg, bakpulver o mjöl + russin. Klicka ut på plåt o in i ugn 10 min :D (rekommenderas icke om man ska ner i vikt -beroendeframkallande goda!)

Resultat, 10 veckor

Har ju försökt att äta enligt Pauluns mat- och träningsschema den här veckan o jag säger bara det -det ska jag fortsätta med!!!

Midja: 100 cm (förra veckan 101 cm)
Vikt: 69.0 kg (förra veckan 70.2 kg) <-- glad!
Nuvarande BMI: 25.7 (ett "normalt" BMI ska ligga på 19-25, så nu är det nära! Närmare bestämt 2 kg!!)

Idag blir det pastasallad med tonfisk till lunch o ikväll blir det grillat med hemgjord potatissallad (potatis, rödlök, olivolja, vinäger o senap)

westcoast fitness center

Till hösten tänkte jag börja träna här på Westcoast! Tar ju bara 5 minuter med bilen och så har man fri tillgång till gymmet dygnet runt + att man får delta i alla gruppträningar! Anledningen till att jag väntar till hösten är för att vi då kommer ha det bättre ställt ekonomiskt + att Freja blivit lite större då o kankse äter annat än tutte ;) Dessutom är det ju lite ostabilare väder då, så det är skönt att kunna träna trots regniga dagar. Inga undanflykter då inte! Haha!

http://www.westcoastfitness.se/index.php?id=39

haha, vad dumt...!

Igår eftermiddag var jag helt slut, jättetrött... Så jag gick o la mig klockan 17 för att vila lite så jag skulle orka ut o springa senare på kvällen... Låg o ammade Freja med som också somnade =)

Klockan 23 (!!!) vaknar jag av att David kommer o lägger sig.. haha! Blev ingen joggning den kvällen ;-)

Nu har jag iaf nyss kommit hem efter en 50 minuters peomenad och efter lunch ska vi hem till Davids föräldrar, så då ska jag gå dit och sen hem också... Och springa IDAG istället då på kvällen ;-) hehe...

Till lunch idag ska vi käka ryggbiff med färskpotatis  ^^

Paulun

Idag ska vi på studentkalas! Min bror tar studenten =) Så idag gäller det att inte vräka i sig alt för mkt mat och så ska jag göra allt för att stå emot efterrätten ;) Cyklade en halvtimme i morse före frukost för arr gardera mig ;) haha! Så ska jag gå en halvtimme sen, hem från kalaset och så ska jag träningsgå en timme på kvällen eller ev. springa istället. Vi får se vilket det blir...

Jag har haft det lite segt i veckan, så nu äter jag (ungefärligt) efter ett matschema som Paulun har gjort. (Schemat finns under kategorin "Tips/fakta") Och tränar därefter, då ska man gå ner drygt 1 kg i veckan om man följer det.. Så det försöker jag göra nu =) Se om det funkar bra... Hoppas ju det, vill gå ner mina sista 3 kilon nu...!

Fick ett presentkort till sollidens spa på mors dag och har bestämt att när jag nått min målvikt, då ska jag boka tid. Inte tidigare! Så blir det som en belöning :)

Resultat, 9 veckor

Urk, nu har det gått två månader... Att man orkar xD Vikten har helt otroligt minskat med 1 hg, ETT HEKTO xD Så himla dåligt... Men en positiv sak (försööööker vara positiv) är ju att det var nedåt iaf... ;) Me jag har ätit gott iaf i 2 daar den här veckan och då menar jag inte en näve gidos, utan flera ;) hehe... Den här veckan blir det INGET sånt och ska inte nån gån äta eftr klockan 18. Punkt slut! Nu måste jag ner under 70, herregud alltså xD Haha!

Vikt: 70.2 kg (förra veckan: 70.3 kg)
Midja: 101 cm (oförändrat)
Höger & vänster lår: 59 cm (förra månaden: 60 cm)

Kul att låren blir smalare också, under 60 cm nu... Är en liten milstolpe i sig =)

RSS 2.0