30 april

Sista april... Vad fort det går...! Idag ska jag käka lunch hemma hos mina föräldrar så om nån timme ska jag ta barnen o vagnen o promenare dit. tar ca 30 min o i den här värmen blir det nog bra träning ;) Sen får vi se om jag kanske går hem också... Stannar hos dom till klockan fyra, för då kommer David hem o kan hämta oss. Men han kan få ta Freja bara så tar jag Julia o vagnen o går hem med... Skönare för Freja att sitta i sval bil i 5 minuter än i stekhet bärsele i solen i 30 min...!
Och ikväll blir det ännu en tur på cykeln *hatar den*

Frukost idag blidde knäckebröd med hummus på, som jag gjorde igår och en tallrik med kellog´s all bran... Mummigt :)
Julia har badat lite nu på morron. Passade på för Freja sover :) Hon har sovit i säkert över en timme nu, riktigt najs :D
I eftermiddan sen när vi kommer hem ska jag blåsa upp Julias badpool. Köpte en för 69 kr på JULA för ett par dagar sen, så nu är det dags att inviga den :) Kan ju ställa den på gräsmattan så kan hon springa i och ur så mycket hon vill...!

Urk, imorn börjar maj och det betyder att det är dags för mig att börja springa.. *bävar* Jag kanske inte ska springa just imorn, men nån gång måste jag ju börja... *stöööööööön* Till helgen kanske... Kanske ;)
Ikväll vill jag grilla lax...!! Får se vad som händer :)

Pasta mm

Har ätit frukost för en timme sen. Idag blev det en tallrik allbran o ett knäckebröd med mjukost (4%-ig) Såg sen att köttfärsen går ut idag så jag har gjort en köttfärs av hälften o andra hälften har jag kryddat upp så vi kan grilla hamburgare ikväll. Kikärtor står på spisen nu också o puttrar, dom ska det bli hummus av! Så jag har mummigt pålägg på morron :)

Vi har ingen pasta alls hemma, bara pyttelite ris o nudlar (ja, fullkornsnudlar.. haha) Så jag får väl ta en tripp med barnen till affären innan lunch o handla lite fullkornspasta =) Så får vi oss en liten promenad med... Tar ju bara 10 minuter bort till affären, men fram o tillbaka blir det ju faktiskt 20 min :)

Igår skulle jag cykla på kvällen medan jag såg på Andra Avenyn, perfekt ju eftersom avsnitten är 45 minuter o utan reklampaus. MEN, Julia somnade inte o Freja grina... Så istället för att David höll Freja medan jag cykla o Julia sov, så fick David trösta trött o grinig Julia, medan jag ammade Freja. Sen vart ju klockan 22 och då vill man ju gå o lägga sig... Så får bli cykling idag istället, tidigare o till nåt annat program.. Jaja, det får gå :) Glömmer ju att träna mgen också HELA tiden, men får ta o göra det också idag. *skriver upp en påminnelse i pannan*

Om en vecka (5maj) fyller jag år..! :D O tänk att det bara är 3 kg kvar så är jag UNDER 70 kg...! Jag har inte vägt under 70kg sen jag gick i 8:an o det är ju............ typ 7 år sen!!!

nötblandning

Har nog ätit det godaste som finns idag. Iallafall så kändes det så just då!
Pappa hade köpt en nötblandning på konsum, den innehöll jordnötter, cashewnötter, russin o torkad papaya... Den mixen, mmmmmm....! :D Så sjukt gott! Att köpa en sån färdig mix var ju lite dyrt, men ska ta o köpa var för sig o blanda ihop själv för det var mumma!

Resultat, 4 veckor

Men oj, jag har visst inte skrivit nåt på en hel vecka ju! *skäms* Men har inte så mycket att skriva egentligen... För denna veckan har jag vart sjuk o haft sjukt ont i halsen så det har inte blivit så mycket träning. Jag har sovit mest istället, hahaha! Har cyklat kanske tre gånger totalt denna veckan och det som i vanliga fall blir minst 6 gånger xD Har tränat magen två gånger med... Det är för lite, MINST varje dag har jag ju sagt ;-) Börjar idag, hehe! Men trots min sjuka o lata vecka har jag gått ner ett helt kilo till!!!!

Vikt: 73.3 kg (förra veckan: 74.3 kg)
Midjemått: 105 cm (förra veckan: 106 cm)

Har alltså gått ner 3.3 kg nu på 4 veckor.. Får vara godkänt :-)
Och så har jag tappat 4 cm i midjan :-)

Och nu är det bara 1.3 kg kvar till vikten jag hade innan jag blev gravid!!! Tjohoo!

Resultat, 3 veckor


vikt: 74.3 kg (förra veckan: 75.3 kg) - ett helt kilo, kul!
midja: 106 cm (oförändrat)

Bara 2 kg kvar nu till vikten jag hade nått innan jag blev gravid :) 7 cm kvar i midjan dock, men ska börja träna lite magmuskler (from idag, varje dag), så magen får lite spänst. Musklerna är fortfarande lite sladdriga ;) Så får dom lite spänst igen så försvinner nog lite putmage på mig med ;)

Ikväll blir det cykling som vanligt, jag ska börja min "maggympa" o så blir det ev. promenad ute :)
Håll igång! ;) haha!

Till Martina -Broccolipaj

Broccolipaj, stor form.
Mitten av ugnen, 200 grader, 45 min.

PAJDEG:

3 dl vetemjöl (eller så tar man hälften vete, hälften graham/råg)
125 g smör
ca 3 msk vatten (eller tills slät deg)

FYLLNING:
broccoli, så det täcker botten (jag använder fryst)
majs efter behag (på burk elr fryst)
4 dl mjölk
4 ägg
riven ost
salt/peppar/chilipulver

------

Mixa kylskåpskallt smör som du skurit i kuber med mjölet. Häll sedan i vattnet o mixa.
Tryck ut degen i en ugnsform och häll sen i broccoli så det täcker botten och strö sedan majs över. Häll kryddorna över broccolin o majsen -snåla inte med kryddningen ;-)
Vispa ihop ägg o mjölk o häll det i formen. Häll lite riven ost överst!

In i mitten av ugnen i ca 45 min (eller tills äggstanningen stelnat o pajen fått fin färg) i 200 grader.
=)

Tips -istället för glass!

Vi har gjort egen glass hemma, NYTTIG glass! Som man kan äta hur mycket man vill av, när man vill :)
Man tar bara sina favvobär o mixar ihop med vaniljyoghurt, sen fryser man in det och VIPS! Glass...! Sketgott!

Jag köpte sånna glassformar när jag var på ikea, så där i kan man hälla yoghurtglassen så får man en glasspinne :) Lite extra lyxigt då :)

15 april

Har precis cyklat och det gick jättebra idag! Tog lång tid innan jag vart trött o inte ens efter 45 minuter var jag helt slut, så imorn får jag nog öka ett steg så det går lite trögare att cykla :p Både bra o dåligt, haha!
Vart ute en snabbis med vagnen förut idag med, men det var så kort så det räknas knappt. Var ute i 2*10 min eller nåt xd Men ute var jag iallafall! Ena gången var det för att få Julia att somna o andra gången var det för att jag gick hem till min mormor o morfar o hälsade på =)

Imorgon ska jag till ikea med mamma. Julia får stanna hemma hos pappa, men Freja får följa med... Lilla matvraket :D jag ska handla massa saker till altanen, dynor o belysning o sånt! Och lite förvaringsgrejjer till inomhus... En bokhylla till Julias rum och lite annat allt möjligt..
Har räknat ut att det kommer kosta nästan 1400 kr om jag hittar allt jag ska ha xD Hua! Men man får en del för den summan tack o lov xD

Lagade världens godaste mat idag! Stekte kycklingbitar, paprika o lök tillsammans med salt, svartpeppar o chilipulver sedan blandade jag i detta i äggnudlar som jag kokat o kokade upp det med kokosmjölk o sweet chilisås...! Så gott! Vart riktigt krämigt trots att jag (såklart) använde light koksmjölk (fetthalt: 6%) Åt det till både lunch o middag, hehe... Ska ta en apelsin till "kvällsmat", så får vi se när det blir tillfälle att lägga sig o sova =)
Igår natt sov Freja.... INTE ALLS! Hon sov små korta stunder, men var mest vaken... Tittade på klockan varje timme typ.. Huuu! Bättre inatt då, då somnade hon ca 22 och vaknade första ggn 5 på morron =) *duktig flicka då*
Får se hur det blir inatt, men idag har hon sovit på bättre tider och nu är hon vaken så antagligen blir det läggdags vid 22 idag igen =)

Julia däremot är en PITA! (Pain In The Ass)... Hon är så grinig så det finns inte... Piper efter mööööööönk (mjölk) o hafft (saft) HELA tiden!! Dricker hon mer nu så spyr hon... Men de fattar ju inte hon xD hehe... Grin, grin, gin o gnäll, gnäll, gnäll... Hon ska nog sova nu!

Resultat, 2 veckor

Nu har det gått två veckor sen jag började, vägde mig och så i morse :)

vikt: 75.3 kg (förra veckan: 76.2 kg)
midjemått: 106 cm (förra veckan: 107 cm)

Ska gå ca 30 min sen med barnvagnen o cykla ikväll i 45 min (minst).
Igår cyklade jag i en timme -döjobbigt! xD

Om ca 3 veckor ska jag prova att börja springa igen, lite spännande o se om jag är helt slut eller om jag har lite kondis kvar :D

Idag blir det broccolipaj och wokad kyckling till lunch/middag!

Smoothie.. typ :)

Skriver ner receptet på detta supergoda och nyttiga mumset! :)

1 liter tranbärsjuice
2 avocado
ca 300 gr valfria bär

Gröp ur avocadon o häll den, bär o juice i en mixer.
MIXA!
Klart! :)

Gött som *piiiiiiiiip*

snart söving...!

Skriver det nu så kan jag inte ångra mig imorn, hehe... SKA gå ut o gå ca en timme imorn innan frukost... Ska på påskmiddag på eftermiddan nämligen o där kommer jag säkert stoppa i mig nåt förbjudet ;) Inget efterrättsaktigt, men typ fet mat elr nåt... hehe... Så därför får jag ta mig en walk på morron så jag är lite förberedd.
Cyklade 45 min för ett par timmar sen med, så jag har skött mig idag med :)

Sitter med flour i munnen nu, så snart ska vi sova =) Får se om Freja också tkr det ;)
Imorn är det 3 dgr kvar till nästa mät- och vägdag =) Kuligt!

smoothie.. typ :)

Mmm, har gottat mig lite idag. Efter middan vid 16 så mixade vi ihop tranbärsjuice, avocado och jordgubbar. Supergott! Nu ska jag gå ut o ta mig lite till :D

10 april

Cyklade som sagt igår kväll =) 45 minuter och det kändes jättebra! Brukar va dötrött efter 2 minter, men nu kändes det helt okej hela tiden =) Hade det inte arit för att Freja skrek sm en galning o va hungrig så hade jag nog cyklat en kvart till, men hon var ju helt galen :p haha!

Ikväll blir det mer cykling =)
Om jag går ner ett kilo i veckan så kommer jag ju ha nått min målvikt redan om två månader!! Hoppas jag gör det nu då, annars får det väl bli en tredje månad ;-) Jag har ju en tendens att gå ner "bara" 0.5 kg/vecka :p

Får se om jag kankse tar en promenad med barnvagnen o barnen senare också :)

ikväll........



....... blir det cykling!

natti natt...

Ska väl snart sova (om bara freja ville). Idag har vart en latisdag, har inte gjort ett skit (i träningsväg alltså). Därmot har jag skött mig exemplariskt med maten, hehe...  (på riktigt alltså)
Me imorn är det slut på vilan! Då ska det tränas, ta igen för latdagen idag :D


Lunch

Åt precis en jättegod lunch, broccolipaj :)
Jag o Julia fick en lugn stund faktiskt för Freja sov precis när vi skulle äta :) Skönt o slippa hiva i sig maten ibland ;)

Det blev promenad igår kväll, inte cykling... Å David "tvingade" mig att ta med Julia i vagnen xD Så det blev dubbel träning nästan, hehe... Tung att kånka på barnvagn med knubbo i :D
Ikväll däremot ska jag nog cykla, för ontet i röva borde ha försvunnit nu...! :)

Vet inte riktigt vad vi ska äta till middag... Antingen resten broccolipaj (fast lite tråkigt o äta samma igen o så är det ju skönt o ha färdig mat imorn) eller så blir det nån slags kycklingwok... Kan ju ta upp kyckling nu så är det bara å steka på sen såfall...

rastlös...!!

Barnen sover, Freja i min famn o Julia i soffan.
Jag vill göra nåt -promenera, cykla, röra på mig!! Fy... Känner mig lite stressad nästan, haha...!
Men ikväll ska jag iaf få cykla eller gå en timme innan läggdags :) På ett sätt cyklar jag hellre, för det känns mer i benen och känns som det gör mer nytta... Men det gör så ont i röven! (dumma hårda skitsadel).
Att gå en timme är jätteskönt, men får nog hitta en slinga mer fler uppförsbackar... Är så svårt att få upp pulsen på en raksträcka... :p
Vi får se vilket det blir ikväll...

Middag idag blir hemmagjord falafel iaf =)

Resultat, En vecka

Idag är det en vecka sen och lite har det allt hänt :)

midja: 107 cm (förra veckan 109 cm)
vikt: 76.2 kg (förra veckan 76.6 kg)

Skönt att "midjan" är påväg bort ;) Gravidvalken blir nog kämpig att få bort, men till slut så... :p

5 april

Gick en knapp timme innan frukost idag, o vad det blåste! :(
Men nu är solen påväg fram iaf... :) i eftermiddag ska vi äta middag hos Davids föräldrar så jag har tvingat David att vi ska gå dit, hihi... Så får jag en 2*30 min promenad igen :)

4 april

cyklade en halvtimme idag före frukost... Skönt o ha det gjort...! Snart ska vi lämna Julia hos farmor o farfar, så vi blir ensamma idag med Freja, jag och David... Tror inte vi varit det förut...?
David ska köra dit henne snart o i eftermiddag ska vi gå o hämta henne så då får vi oss en timmes promenad ungefär, bra =) Imorgon får jag försöka att komma ut på en promenad igen, för det gjorde asont i röven att cykla idag! Träningsvärk elr nåt sen sist... Sadeln är svinhård!!

Idag ska vi äta tacos o morotssoppa till lunch o middag! =) och imorn får vi nog käka lite mer morotssoppa... Det blev ganska mkt :p

cyklat......!

Det blev ingen cykling för mig i förrgår, vi åkte o handlade lite på kvällen istället o var hemma vid halv 8 och då somnade barnen så jag valde att sova jag med istället ;)
Men igår cyklade jag! 50 min och det gick faktiskt jättebra! Känns skönt att ha kommit igång, nu ska jag försöka att cykla varje kväll! Och MINST 5 dgr/veckan!

Ska väga mig varje vecka nu istället för varje månad... =) Så om 4 dgr är första vägningen... Spännande.. Hoppas ju på att ha gått ner nåt kilo iaf =) Vill helst gå ner (minst) 1 kg i veckan...

Har en massa bra mat hemma nu iaf -har massa matlådor med linssoppa o morotssoppa och så har jag gjort hummus.
Idag är det ju fredag så vi ska äta lite räkor och så har vi köpt rostbiff som vi ska mumsa på ikväll...

promenad

Kom precis in från en 30 minuters promenad... Julia sover o Freja sov... Vaknar nu hör jag.. suck xD
Har gjort en linssoppa och en morotssoppa idag på förmiddan och så ar jag lagt kikärtor i blöt som ska bli falafel... Blir ganska mkt vegetariskt nu =)

Åååå får väl gå o ta skrikis... Jag hoppades på att få en kvart för mig själv, men icke...

Andra starten! (och sista)

1 april... Måtten jag ar nu kommer jag ha som "startvikt/mått", så from idag ska jag ner drygt 9 kg och tappa ca 20 cm i midjan...

vikt: 76.6 kg
midjemått: 109 cm (över naveln)
vä.lår: 60.5 cm
hö.lår: 62 cm

Ska ut o gå med barnen o barnvagnen sen, får se hur länge :) Å ikväll ska jag cykla en timme när jag ser på "vänner" =)
Nu jäklar!

RSS 2.0